Nyyyydelig mango fristelse


Visste du at mango'en er den mest spiste frukt i verden, nest etter bananen? Ikke vanskelig å forstå, ettersom det er en særdeles søt og god frukt....og sunn er den også!

Mango'en er rik på vitamin-C og karotenoider (vitamin-A) som begge er sentrale antioksidanter. I en stk mango får dekker man mer enn dagsbehovet for vit-C, samt at den gir et godt bidrag av antisaltet kalium, magnesium (som kan dempe muskelkramper) og faktisk også en god dose jern. SUNT - SUNT - SUNT!

Her i huset brukes mango ofte som en del av lunsj salater, men barna setter også stooor pris på de søte, fruktige smoothiesene som vanker til snille barn til kveldsmaten...

Smoothies kan man jo komponere "slumpvis" og på impuls, og her er vår favorittoppskrift...i antydede mengder:

  • 2 gode never frosne bringebær
  • 2 stk banan
  • 1/3 boks yoghurt naturell (500ml boks)
  • 1 stk mango
  • 1/2 dl ekstra lettmelk
  • 1 "dæsj" flytende søtning

Det hele mikses i blendermaskin, gjerne med litt omrøring undervegs. Mengden væske (melk) justerer man utfra hvor tykk man ønsker smoothisen skal bli!

Næringsinnhold pr porsjon (3 porsjoner av denne oppskriften): 171 kcal, 4,6g protein, 2,8g fett, 29,4g karbohydrat, 57% av dagsbehovet for vit-C

PST! Et godt tips er å lage slike smoothies og fryse de ned i ispinne-sett.....til hverdagskos ;)

Ikke tid til å sette seg; smoothies går ned på høykant...barna koser seg, mens mamman smiler fornøyd mens alle antioksidantene og vitaminene helles innpå ;)

-MER!.....men er det tomt, så er det tomt....men det kan jo hende det finnes litt igjen på slikkepotten..?!

Én kommentar

Anne Dorthe

16.11.2010 kl.18:42

så namnam ut (:

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits