Frisk som en fisk!!

Dette innlegget handler om tro på at kostholdet gjør mirakler. Ja, "mirakler" da i alle fall ;)

Men det skrives med en viss frykt for "ris til egen bak"....altså at man er litt for "stor i kjeften" og at påstandene slår tilbake (*banker i bordet*...).

Det magiske glasset....

I vår familie, 4 personer; hvorav to småbarn, er det vel bare meg som er den ekstreme i matvegen. Vi spiser jo alle den samme kosten; hvilket jeg vil betegne som mager, proteinrik, fiberrik og mye frukt/grønnsaker. Men jeg er villig til å gjøre de ekstra stegene fordi jeg vet det har helseeffekter, selv om det nødvendigvis ikke smaker kjempebra. Det vil i grunn si; jeg synes det smaker bra da, men feks barna mine rynker på nesa!

Vi holder oss i grunn veldig friske, men det er ikke til å komme bort i fra at barna er gjennom ett par influensa episoder hver gjennom året, og at omgangssyken til tider dukker opp. Men selv om dette "feier gjennom" huset, og også min mann slås ut av slike ting til tider, KAN JEG IKKE HUSKE NÅR JEG SELV LÅ SIST SYK!

Det er jeg som tar den nære omsorgen for barna når det tyter ut i alle "bauer og kanter", og som tørker opp i seng og på gulv (Mr Mann klarer ikke lukten stakkar...). Likevel går jeg fri gang-på-gang. I forrige uke ble mannen i huset slått ut av influensa, og jeg selv merket det litt i halsen. Men med små grep, uteble progresjonen, og nå er halsonden borte. I kveld ble derimot minstemann "slått ut"!

Jeg tror ikke det er tilfeldig. Jeg har tro på at kosten har mye å si! Men hva er triksene mine? Bortsett fra å ha et kosthold basert på stort sett rene råvarer og lite halv/hel fabrikata?

Jo, jeg har spesielt tro på tre ting....

  • Jeg spiser daglig solbær, blåbær eller svartsurbær til havregrøten min. Visste du at spesielt svartsurbær er utrolig rik på antioksidanter, og at dersom du bruker denne daglig, kan du fordoble antioksidantinntaket ditt? Les gjerne mer om aronia/svartsurbær hos antioksidanter.no!
  • Til denne nevnte frokosten, inntar jeg også biola naturell. LGG, som er den unike bakteriekulturen i biolamelken, har vist seg å kunne styrke immunsystemet ditt relater til mage og tarmsystem. Det er også her smitte av influensa, diare og omgangssyke skjer... Les gjerne mer om Biola produktene på deres nettsider!
  • Jeg tar meg et glass rødvin ett par ganger i uka...Og også rødvinen er kjent for sitt antioksidantinnhold!

Og for ordens skyld; jeg bruker ikke kosttilskudd!

 

Nå lurer jeg på om du opplever noe av det samme, og om også du er helt overbevist på at du kan tilskrive din gode helse noen spesielle kostholdsfaktorer?

 

5 kommentarer

lovelyliller: trening mm.

09.12.2010 kl.23:35

ja jeg har stor tro på kosthold som bakteriedreper osv :))
Prøver jo å spise sunnt, men får ikke i meg nok frukt og grønnt. Men bruker et veldig bra kostliskudd,deriblant en med antioksidanter som jeg har fått bevist at antioksidantnivået mitt var økt til over det dobbelte. Og at det merkes på imunforsvarer skal sies :) Begynte i barne hage i fjor og har ikke vært syk. De fleste på jobben har kommentert det ofte, da det ikke er så uvanlig at man blir masse syk den første tiden. Før var jeg syk flere ganger i året, har gått igjennom mange forkjølelser og omgangsjuke perioder, uten at jeg har blitt smittet. Jeg tror ikke vitaminer er noe man bør ta isteden for frukt å grønnt, men noe man tar som et tilskudd om man ikke får i seg nok :) Og det funker på mitt imunforsvar:)

sarah

10.12.2010 kl.14:32

Er helt enig! Kan ikke huske sist jeg var syk eller "slått ut"! Hjemme blir de fleste syke om en har vært det, men ikke jeg! jeg spiser mye frukt, grønt, grove kornprodukter, olivenolje og melk, har stor tro på at det vi putter i oss har virkning på immunforsvaret i stor grad!

mvh,

Student:-)

Eirin

10.12.2010 kl.18:48

I fjor var jeg ikke syk en eneste gang, selv om samboer lå strak ut opptil flere ganger med både influensa og omgangssyke. På den tiden laget jeg ferskpresset grønnsaksjuice og super-smoothie hver dag, og jeg velger å tro at det var det som reddet meg fra å bli tatt av basseluskene jeg òg!
Hvis jeg kjenner det kribler litt i hals osv nå, tar jeg et raskt oppkok av vann og tilsetter fersk sitron og ingefær, samt rører inn litt honning - og vips, der tok det knekken på den og ;)

Ida-Anette

12.12.2010 kl.19:52

Jeg er helt sikker på at jeg holder meg frisk på grunn av tran! Før jeg begynte med tran holdt jeg på å hoste meg i hjæl hver gang jeg ble forkjøla, bestemte meg for å begynne med tran etter at jeg hostet på meg ribbeinsbrist. Samboeren min jobber i barnehage og er syk hele tiden, men jeg blir aldri smittet, og jeg takker tran, mye fisk og ellers sunt kosthold for det, men spesielt tran! :)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits