Lagt til rette for barna!?I dag har vi vært på lekeland!! Jeg og barna altså! Vi er så heldig å bo midt mellom 4 ulike lekeland, og i dag dro vi til det største, mest gjennomførte og ettertraktede ;)

Det er ikke veldig lenge siden slike fabrikklokaler med enorme lekeland dukket opp her i landet: og jeg sier bare én ting: FANTASTISK BRA!!! Her læres jo barna til å bruke kroppen; høyt og lavt, klatre, hoppe, skli, falle (!), høyder og fall....Og ikke minst - her dras barna ut av tv-spill/pc-spill stolen og fordres til å bruke kroppen litt!

Gjennom mine besøk der, har også fortvilelsen økt....hvorfor i all verden kan ikke energipåfyllet stå i stil med oppfordringen til energiforbruket?? Klok av erfaring har jeg nå "medbrakt" med i ryggsekken når vi drar dit.


"Mamma, de orket ikke isen sin, de!" Kald kommentar fra 6 åringen min, da en familie reiste seg fra bordet. Cola, pizza, baconcrisp, popcorn og is. Tror de faktisk klarte å smake på hele reportoaret!

 

LEDELSEN MANGLER VILJE!!

Jeg er da ikke mindre freidig enn at jeg har tatt turen til lekelandet alene en arbeidsdag. Jeg har presentert meg, fokusert på hvor bra jeg synes tiltaket med lekeland er, og fått fram hva som er så fryktelig synd med matserveringen. Jeg spør meg; hvorfor er egentlig standardtilbudet av påsmurte baguetter og rundstykker ALLTID loff (gjelder alle kafeteriaer og serveringssteder), og at man må SPØRRE ETTER grovt brød om man ønsker dét? I Norge, med tradisjon for grovt brød, burde det være omvendt!!!

  • Jeg spør etter grove toast (det kan de faktisk få fra den leverandør de bruker i dag!)
  • Jeg spør etter grove rundstykker og baguetter
  • Jeg spør etter gryteretter framfor pølse-pommes frittes varianten
  • Jeg spør etter frukt og evnt fruktbokser (oppskåren frukt)
  • Jeg spør etter sukkerfattig drikke (og gjerne gjennomtenkt plassering av drikke-utvalget)
  • Jeg spør etter muligheten for å faktisk trekke noe av snackstilbudet bort fra utvalget deres...

Svaret er enkelt og greit; nei, dette har vi prøvd før (*kremt* - javel; når da? Har ikke sett det jeg...), og når folk kommer hit, vil de kose seg. Derfor vil de ha slik mat og snacks! Er det VIRKELIG bare meg som forelder på slike steder, som savner skikkelig MAT???

Det første året fant jeg i alle fall loffbaguetter med ost og skinke; i dag er deres plass fylt av snacks-kaker og desserttilbud, popcornmaskin og dispenser for varm baconcrisp. På menyen står pølser, pommes frittes, hamburgere, pizza og vafler. Og her ser dere resten av snacks tilbudet:

Kjøper du slush, kan du fylle på selv - det samme gjelder soft-is maskinen. En hel vogn med dobbeltsidig utvalg av godis, og disken med popcorn, baconcrisp og dessertkaker...

 

Og du lar deg vel ikke overraske av at; mens barna løper rundt og BRUKER energi, sitter foreldrene rundt i sofagruppene og spiser baconcrisp og popcorn fra store pappbøtter mens de leser avisen...?!

 

Hjertesukk fra Therese...

3 kommentarer

tjukkebollefeita

29.12.2010 kl.22:52

jeg savner og skikkelig mat på eventyrfabrikken og andre lignende steder!! Eller på barnemenyer rundt omkring, er jo bare pølser, hamburger osv der og.

kvinnetrening

29.12.2010 kl.23:07

tjukkebollefeita:

Helt enig!! Ser utfordringen med at barn typisk vil ha pølse/hamburger mat på resturant, men jeg mener at annen "kjent" mat for barna, som karbonadekaker og kokte poteter, gryteretter etc kan være like smarte alternativer. Og hva med en definert meny, der hver har tillegget; "valgfri grønnsak"?! De fleste barn har jo minst én type grønnsak de faktisk liker óg spiser!

Anna

01.01.2011 kl.18:02

Åh, du er ikkje aleine skal eg love deg! Har fleire gonger vore direkte fortvila feks i eit innendørs badeland me ofte besøker, og poden berre er LITT svolten. Da har me valget mellom is, sjokolade, baconcrisp, pølse og pommes frites eller ein halvmeter med loffbaguett. Syns dessverre dette er gjengs svært mange stader. Til og med McDonalds gir valgfrihet no, så da bør aktivitetar retta mot barn i det minste følge etter! Bra du konfronterar! ;)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits