På slanker'n du også?

Januar er den store slankemåneden; tiden da alle skal gjøre bot for den dårlige samvittigheten etter jul og nyttår. Det vet også helsekostbransjen å sko seg på, og blant en del spennende tilskudd, er det spesielt blant slanketilskuddene man finner mye lureri. Men det er ikke lett å forstå hva som er "tull" og hva som evnt kan bære en liten effekt; og løftene i markedsføringen og omtalen av produktene er meeeget fristende!

Slankeposter som dukket opp i undertegnedes postkasse en januar for noen år tilbake..

Har man litt innsikt i helse og ernæring, vil man ved å lese gjennom produktbrosjyrene ofte oppdage motsigende påstander, eller "gamle myter", men uten slik kunnskap kan man lett la seg forlede. Så hvordan kan man vite om de virker eller ei?

REGELEN UTEN SÆRLIG UNNTAK

Regelen er: de virker ikke. Noen av de har effekt, men effekten kommer sjelden fra produktet i seg selv. Effekten kommer som oftest av en kostholdsomlegging når man opplever bieffekter ved bruk av tilskuddet. Feks vil såkalte "fatgrabbers" hindre opptak av fett i tarmen, og når dette fettet kommer til tykktarmen, vil det trekke væske med seg. Effekten er (tildels eksplosiv-) diare; og vi snakker FETTDIARE. Som kjent løser ikke fett seg i vann, så med fettdiareen forhåpentligvis trygt i doskålen, har du en vanskelig jobb med å få det skylt ned. Konsekvensen ved bruk av slike tilskudd, er at man "lærer" seg å styre unna fet mat, og da er jo i grunn største slankejobben gjort; man har automatisk redusert kcal-inntaket. Vekt balanse handler jo uansett om hvor mange kcal spiser du, kontra hvor mange kcal omsetter du i hverdagen din.


"Fatgrabbers" lærer deg (ufrivillig..) om nye kostvaner...

 

STØTTER DU JUKSE-BRANSJEN MED DIN DESPERASJON?

Jeg personlig lar meg "overraske" over at man hvert år har "mirakelpillen" som skal løse ethvert vektproblem; og årets versjon skal alltid være det beste - bedre enn hva man hadde i fjor. Og ikke overraskende; ser man på avsenderen, oppdager man enten A) det er samme avsender som i fjor, som nå prøver seg med et nytt tilskudd, eller B) avsenderen er ikke registrert i Brønnøysundregisteret og har bare en postboksadresse....

Mest moro hadde jeg av fjorårets "slankepille" som presterte å trykke følgende tekst på sin folder:


Tror DU virkelig at man ville bevart en slik genial ting hemmelig om det var sant? Hehhehe, neppe - her er det jo STOOOOOOOOOOORE penger å tjene, om så var rett!....Og ikke minst er det artig å høre dette omtalt som et "hysteri", når vi ikke har hørt om det før.....ELLER at råstoffet "bare" finnes i to utvalgte land i Europa....Halloooo?

 

Jeg håper med dette å ha fått øynene deres opp for at: mirakelpillen finnes ikke! Det er ikke så lett at man bare kan ta en pille, fortsette å spise dårlig og for mye mat, og ikke bevege kroppen. Den eneste vegen til sunn helse og bedre vektregulering, er fokus på kosthold, livsstil og trening. JAAAA - det "koster" i form av innsats og ofre; men det gir resultater! Og det er eneste utveg for varige resultater!!!

Vi på Kvinnetrening håper å kunne motivere og stimulere til slik livsstilsomlegging gjennom vår blogg og medlemsbaserte tjenster


Hverken intelligente slankepiller eller andre vidundermidler finnes; livsstilsomlegging er eneste svaret!

 

 

(Se gjerne en lengre omtale av slike slankeprodukter hos Thema Nutrition )

11 kommentarer

Ingunn

05.01.2011 kl.13:18

Ah, er det noe jeg virkelig irriterer meg over er det når venner og kjente skal begynne på nye mirakel kurer; denne MÅ jo fungere! Ikke det at jeg er veldig erfaren på kosthold siden, men jeg har da erfart en ting, at det er kun EN ting som fungerer; Spis sunt, og hver aktiv!

Ingunn

05.01.2011 kl.13:19

Ooog ikke minst. Gå du så fort er du garantert å gå minst like fort opp igjen, og gjerne på en vekt høyere en den som var før :)

lovelyliller:)

05.01.2011 kl.15:17

ingen slanking hær i gården!

blubberbelly

05.01.2011 kl.17:45

Klart jeg har tydd til den enkle løsning, men har nok svid pga det ja... men sånn er det når en inderlig vil bli/ha noe med en gang

lena

05.01.2011 kl.21:37

Har alltid skjønt at det er bløff!! Ikke særlig naturlig heller:/

Joanna

07.01.2011 kl.00:14

Jeg lever etter mamma sitt gode gamle motto ;

"Det er ikke hva du spiser mellom jul og nyttår som gjør deg tjukk, men det du spiser mellom nyttår og jul derimooot" ;-) VIkti å passe helse og vekta året rundt og ikke bare i januar :)

kvinnetrening

10.01.2011 kl.08:38

Hei Joanna:) Kjempe flott ordtak! Det skal vi ta med oss videre :) Klem Kine

kvinnetrening

10.01.2011 kl.08:42

Hei lena:) Godt at du ser det sånn! Ha en super uke:) klem Kine

kvinnetrening

10.01.2011 kl.08:44

Hei blubberbelly:) Jeg forstår godt hva du mener -det hadde jo vært så deilig med en snarvei til målet! Men som med så mye annet, det er den lange veien som sikrer deg å komme i mål -og bli der! Masse lykke til:) klem Kine

kvinnetrening

10.01.2011 kl.08:44

Hei lovelyliller:) SÅ BRA!!! Flink du er:) klem Kine

kvinnetrening

10.01.2011 kl.08:45

Hei Ingunn:) Det er helt sant! Godt at du ser det sånn:) klem Kine

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits