Derfor finner du ikke treningsgleden!

Sitter og leser nettavisene, og kommer over et par artikler som jeg i grunn kan nikke enig til. Synes det er godt poengtert, og noe som i større grad bør fram til alle. For selv om vi her på Kvinnetrening skriver mye om hvor HERLIG det er å trene og hvor viktig det er for oss å få denne treningsøkten nærmest daglig, så er det mange der ute som ikke klarer å finne denne gleden. Og mange gir opp på vegen til en sunnere tilværelse, fordi de opplever og tenker at "trening er ikke noe for meg" eller "jeg er nok ikke et sånt treningsmenneske, jeg". Og sukker oppgitt over ekstra kilo som ikke ser ut til å kunne endres, eller en bedre helse og velvære som ikke ser ut til å kunne oppnås.

TRENING ER IKKE GØY!!

Trening skal ikke være gøy!

NRK-Yngvar forteller hos Dagbladet-nett at trening ikke skal være gøy, men at man må se det som en jobb som må gjøres. Det er ikke nødvendigvis lystbetont; det kan faktisk være vondt. Videre forteller han at han selv har trent hele livet, og at de som regel føles godt, men ikke alltid. Og at det ikke finnes noen magisk grense for når det er pyton, og når det herlig.

Undertegnede har selv skrevet noen blogginnlegg om at treningen til tider kan føles tung, men at man bare gjør det "på autopilot". Dersom man skal sette seg ned å diskutere med seg selv om man skal trene i dag eller ei, kan man raskt ende opp med at "sofa-meg" vinner over "trening-meg". Bare bestem deg: tirsdag, torsdag og fredag trener jeg; dermed basta. Den første måneden er tung, den andre måneden er tung, og den tredje måneden mangler fortsatt også treningsgleden "alle" snakker om. Men etterhvert - etterhvert som du rutinemessig har trent, og formen stiger.... Ja, da kan det være at du etterhvert begynner å skjønne det. Gleden av å være i bevegelse; gleden av å føle at kroppen yter bedre og føles lettere i bevegelse - og velbehaget etterpå :)

DÉN MATEN ER DER IKKE FOR MEG!

I dagens Dagbladet-nett forteller Jeanette Roede om hvordan hun holder seg slank uten direkte fokus på slankemat. I noen av uttalelsene hun har, kan jeg ikke si annet enn at jeg kjenner meg igjen. Sitat: - Her går jeg mye hjemme, og da er jeg ikke så flink til å la være å snoke i skapene. Det blir en god del mental jobbing for å la skapdøra forbli lukket. Jeg er opptatt av å lage sunn og god mat, men i begynnelsen ble også jeg fristet av alle de søte varene på butikken.

Hun forteller videre at når hun er på butikken og ser fristende matvarer så bestemmer hun seg bare for at disse er ikke for meg - de er for de andre! Jeg kan ikke si annet, enn at jeg er helt på linje der selv. Skulle jeg fylle skapene mine med fristelser, ville jeg aldri klart å holde en sunn linje. Det ville i så fall krevd en stor porsjon mental vilje og fighterevne; både på lette dager og på tunge dager. Når jeg går i butikken, ser jeg ikke div nugattipålegg og frokostblandinger, chips, brus og godterier som et tilbud for meg. Jeg ser bare etter maten jeg skal ha i hverdagen, og har ikke problemer med å se forbi de andre, usunne matvarene. Det er bare ikke mat for meg!

 

Gode holdningstips å plukke opp fra andre, erfarne folk ;)

MVH Therese

2 kommentarer

gkg

08.01.2011 kl.12:49

Flott innlegg!

kvinnetrening

10.01.2011 kl.08:35

Hei gkg:) Tusen takk:)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits