Kaffe for alle penga'

 

Mmmmm, ingen dag uten kaffe. Herlig aroma (helt fra jeg var bitteliten husker jeg hvordan lukten av nytraktet kaffe gav meg en følelse av nytelse - enda jeg ikke lærte meg å drikke kaffe før jeg var passert 20 år..), nydelig smak og en nødvendig (!), befriende oppkvikkende effekt!

Et nytelsesmiddel, et rusmiddel - et næringsmiddel! Kaffe ER sunt. Kaffe er faktisk en av våre viktigste antioksidantkilder her i Norge! Men kaffe kan også være usunt; det avhenger både av typen kaffe du daglig inntar og av mengdene det er snakk om. Les gjerne artikkelen "Kaffe og helse - good or bad?" fra kvinnetrening.no.

Foto; Birgit F

BIEFFEKTER

Det tar ca 7-10 dager å "avruse" seg fra koffeinet. Denne perioden, hvor man da avstår fra all koffeinholdig drikke og mat, gir som regel hodepine, "tungt hode" (konstant tåkete, slik man er om morgenen før første kaffe'n). Men hodepine er også en av bivirkningene av for høyt inntak av kaffe (eller egentlig koffein, som er virkestoffet i kaffen), og dette er mer typisk for de som drikker over 6 kopper filterkaffe om dagen (tilsvarer ca 540 mg koffein). Det kan være en del andre negative sider ved høyt koffeininntak, spesielt gjelder dette gravide og ammende. Også dette kan du finne mer av i tidligere omtalte artikkel hos kvinnetrening.no; "Kaffe og helse - good or bad?"

PRESTASJONSFREMMENDE

Ja, det stemmer - koffein er ett av MEGET få kosttilskudd som har god dokumentasjon på at det er prestasjonsfremmende innen bla idretten. Det befant seg faktisk på dopinglisten en periode, men er nå fjernet fra listen og anses som lovlig middel for å redusere følelsen av tretthet, for å øke motivasjon og mental vilje når man nærmer seg utmattelse. Visste du at våre beste utholdenhetsutøvere bruker en "magisk" kaffe-cola-drikk under store arrangementer som OL og VM for å prestere bedre? ;)

Vær bare obs på at dosen som må til for å gi slik effekt, er vanskelig å nå med kaffe (opp mot 9 kopper kaffe!), og at bieffekter som skjelvinger og kvalme (koffeinsjokk!) kan sette en kraftig begrensning på yteevne!

Hos kaffe.no kan du finne mye nyttig informasjon om kaffe, historien bak kaffedrikken, samt mange tester på kaffetraktere, espressomaskiner og pods-maskiner. Det kan være verdt å ta en titt før du evnt vurderer å slå til på et "godt tilbud" på kaffemaskin. Kanskje finner du et kurs om kaffelaging som du vil være med på? Hjemmebarista... ;)

klikk på bildet for å komme til testen av podsmaskiner, det også pris pr kaffekopp er med i vurderingskriteriet!

Har du en favoritt når det kommer til kaffemerke? Friele, Mills, Evergood....egen blanding fra ditt lokale kaffebrenneri? Fortell oss hvilke du liker best!

Kvinnetrening er meget glade i kaffe; ingen dag uten koffeinpåfyll ;) Her er vi på kaffebar rett før første testen av treningstime. I dag er forøvrig ny time-test på gang ;)

 

Én kommentar

Linda

13.09.2012 kl.21:26

Malongo&Rombouts har den beste kaffien, synes jeg. Den blir solgt av Zinzino her i Norge!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits