Den ubehagelige sannhet; derfor mislykkes vi med vektregulering!

Hva er det som gjør at vi ikke lykkes med vekttreduksjon?
Hva skal til for å klare "de siste kiloene"?

Vi får mange spørsmål om dette, om de siste kiloene..
Som for mange er tøffe!

Her tenker vi å gi en liten pekepinn på hva som kan være en av årsakene til dette...

SMÅ UTSKEIELSER I HVERAGEN
Uskeielser som der og da kanskje ikke virker så farlige, kan i samlet form utgør mye mer.
Det kan være snakk om helt tilfeldige, enkeltstående inntak, men som gjennom uken utgjør en sum av flere unntak. Dette kan være et kakestykke på jobben, det kan være en kaffe latte du tar på cafe besøket med venninnen din, det kan være pølsen på vei hjem fra jobb, det kan være sjokoladen du tar med fra butikken, potetgullet du spiser under filmen, nøttemixen du forsyner deg med hjemme....

Kan det være at vi tenker "det går greit i dag", men ikke tenker på alle unntakene gjennom hele uken... Ofte så kan vi ha èn utskeielse på jobb, èn på et vennebesøk, èn på handletur osv... Det er summen som teller!
Om man 4 dager i uken har en liten utskeielse av ca 300 kcal (som vist under)  vil du i løpet av 1 uke være 1200 kcal i pluss.


På 1 år utgjør dette 62 400 kcal som igjen vi gi en økning i kroppsvekt på 7,8 kg...

 

TENK OVER FØLGENDE:

(vi tar utgangspunkt i en kvinne på 65 kg som trener på tredemølle med hastighet på 8,5 km/t. Dersom du veier mer, innebærer dette kortere tid på tredemøllen, men veier du mindre må du basere deg på lengre tid på møllen - evnt høyere hastighet!)= 885 kcal = 1 time og 40 minutter på tredemøllen

 

 

 

 = 310 kcal = 35 minutter på tredemøllen

 

 

 

 

 = 421 kcal (uten tilbehør) = 47 minutter på tredemøllen

 

 

 

 

 

 

 

 1 krus (2 dl) = 709 kcal = 1 time og 20 minutter på tredemøllen

 

 

 

 

 

Som sammenligningsgrunnlag kan vi fortelle deg av nevnte kvinne-eksempel er antatt å ha et totalt kcal-behov for én dag på ca 2000 kcal. Det betyr at flere av disse eksemplene i grunn har dekket nær 1/3 av dagsbehovet FØR man i det hele tatt har sett på bidraget fra hovedmåltidene (frokost, lunsj, middag, kvelds).

 

 

12 kommentarer

Hege Anett

20.03.2011 kl.20:06

Hei :) Kjempe fin blogg dere har, virkelig en motivator. Men har noen spm:

- Er youghurt sunt å spise? Jeg synes det er veldig godt å spise youghurt med div frø og korn + et eple i biter. Dette kan jeg spise til frokost, etter trening eller til kvelds.

- Hvordan kan man trene den nedre del av magen? Sliter veldig med det, har prøvd mye forskjellig men får liksom ikke skikkelig tak i de.

Leser bloggen dere hver eneste dag :)

Hege :)

Isabell

20.03.2011 kl.20:32

Jeg sitter å spiser is nå -.- det vil jeg ikke nå lenger! Haha :)

kvinnetrening

20.03.2011 kl.20:35

Hege Anett:

Heisan

yoghurt er meget bra, men du kan gjerne velge de bedre variantene, ettersom noen har mye sukker og fett i seg. Se gjerne vårt tidligere innlegg om yoghurter; http://kvinnetrening.blogg.no/1294915588_effektiv_og_sunn_vekt.html

NEdre del av magen henger sammen med øvre del av magen, og er derfor vanskelig å trene seperat. Men du kjenner det kanskje "tar mer" ved å gjøre øvelser som hofteløft av ulike varianter (liggende, skråliggende, hengende i egnede apparter etc), eller strake benløft i ryggliggende posisjon.

I have dreams

20.03.2011 kl.20:43

skal innrømme jeg spiser veldig mye ost, og veldig mye nøtter, som ikveld, spiste en hel pose nøtter faktisk, men jeg tenkte, siden det var helg... jo, vi skeier nok en del ut, uten at vi er klar over det selv. og tredemølla har jeg ikke sett på over et år nå. men jeg danser, synes dans er en utrolig bra måte å holde kroppen iform på.

Natalie

20.03.2011 kl.20:48

Det blir en del tredemølle på meg, men blir veldig fort lei. Får plottet inn noen gruppetimer og da, som sirkeltrening og styrke :-) Har tenkt å begynne å svømme litt. Har dere noen formeninger om svømming? er det bra? effektivt?

Eirin

20.03.2011 kl.21:08

(Y)

Talecicilie

20.03.2011 kl.21:30

Hey!

Snublet innom denne bloggen og innser at den passer perfekt for meg nå som jeg har tenkt å ta tak og gå ned noen kilo til sommeren!

Et lite spørsmål. Tar dere noen kosttilskudd? isåfall hvilke vil dere anbefale for noen som føler at de ikke får nok fra maten de spiser? Jeg har akkurat begynt å ta spirulina hver morgen for å se om den vil gi meg litt mer energi. Hva har dere å si om den?

kvinnetrening

20.03.2011 kl.21:47

Talecicilie:

Vi er ikke svært opptatt av kosttilskudd, men vurderer behovet for hver enkelt utfra kostholdsvaner. Hos kvinnetrening prøver vi å legge opp kosthold der næringsbehovene dekkes med daglige matvarevalg, men i enkelte tilfeller finner vi grunn til å anbefale kosttilskudd. dette vil være spesielt relevant i situasjoner hvor du reduserer kcal-inntaket for å gå ned i vekt. Tran, eller omega-3 tilskudd med vit-D, anbefaler vi. Dersom du har avdekket jernmangel hos legen din (blodprøve!), vil du oppleve stor effekt av jerntilskudd (feks Aminojern!). Dersom du ikke bruker daglig meieriprodukter, kan kalsiumtilskudd være tilrådelig.

Spirulina kjenner vi ikke mye til, men gjør oppmerksom på at alge/tang/tare produkter innebærer en viss fare for inntak av for mye jod (du får da struma og stoffskifte problemer), samt en viss fare for inntak av algegifter!

MVH Therese

TID FOR TRENING

20.03.2011 kl.21:52

Den satt.

Ingunn's trening

21.03.2011 kl.09:02

Heihei!

Jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med en ting. Jeg skal om to uker stille i Sesilåmi; skiløp på 5,3 mil. Så jeg lurer på hvordan jeg skal legge opp treningen og kostholdet nå disse siste to ukene? Jeg skal i tilegg den siste uka før løpet dra på en snøhuletur fra mandag til torsdag; altså ikke den beste oppladningen. Bør jeg da ta restitusjonsuke denne uka? Og hvor mye trening gjelder i en restitusjonsuke?

Hvordan bør jeg spise disse ukene også?

Stine

30.03.2011 kl.00:57

DETTE er motivasjon på det høyeste!

Jeg har startet et treningsprogram, kalt RYP..er tech nutrition som har laget det. Der står det at jeg skal spise en neve nøtter til noen av måltidene. Tror ikke det kan stemme altså? Grunnen til at jeg har startet på et treningsprogram er for å få rutine på treningen min, både kondisjonsmessig og styrkemessig, og ikke minst endre kostholdet. Målet mitt er å få en kropp jeg trives med 98%, (noe er det jo alltid vi vil endre på). De største gruppene jeg vil se forandringer på er magen og armene. Vil også gjerne se at kinnene krymper sakte men sikkert inn. Få en bedre kondisjon er også veldig viktig, da jeg skal søke meg inn i militæret om 2 - 3år. Det er drømmen min å komme inn i militæret, så motivasjonen er jo egentlig veldig høy for å trene meg opp, men negativiteten kommer jo tilbake når jeg ser meg selv i speilet. Ikke det at det er noen hindring, jeg føler bare at jeg kunne prestert bedre om jeg følte meg bedre.

Spørsmålet mitt er. Vil dere være så snill å hjelpe meg? Jeg er så utrolig usikker på hva som er best og ikke innenfor kosthold, har lest så mye og er veldig forvirret.

Klem Stine :)

kvinnetrening

30.03.2011 kl.07:54

Stine: Det kan godt stemme at du skal ha en neve nøtter i løpet av dagen og at dette går overens med dine mål. Spørsmålet er i grunn bare hvordan resten av kost-dagen din ser ut, mht antall kcal, sammensetning av næringsstoffer etc.

Det du spør om, ang om vi kan hjelpe deg: det er NETTOPP DERFOR vi er her!

Sjekk ut www.kvinnetrening.no

MVH Therese ;)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits