Trening på ferie?

Kine her dere!! Jeg er på ferie!

Fantastisk deilig? :)

 

Lille-Kine og jeg er på Mallorca, på jentetur? :)

Her skinner solen, det er varmt og godt og det er FERIE!

For meg betyr ferie tid til å lade batteriene, tid til å skape mer energi og overskudd.

Det er første gang jeg reiser alene på ferie med datteren min, så dette er litt nytt for meg.
Hun er 3 år, altså i en alder hvor hun lærer å kjenne verden på egen hånd og vet egentlig best selv.. Så med andre ord, HER GÅR DET UNNA ;)

 

Vi gjør for det meste alt hva hun ønsker, vi bor i vannet, bygger sandslott, graver i sanden? nydelig med kvalitetstid!

Meeen, en liten time på morgenen er Kine-tid. Da setter jeg henne i løpevognen og tar min morgentur på veien. GODT! Det er ikke den aller beste kvaliteten på løpeturen, det blir noen stopper fordi hun vil ha noe, ser en is kiosk eller bare vil si meg noe, men sånn stort sett går det greit. Det er faktisk sånn at en noe oppstykket løpetur er bedre enn ingen løpetur..

Joggevogna har blitt mye brukt; både hjemme og på reiser!

 

Så kan man spørre seg, hvorfor gjør ikke alle dette på ferie?

Godt spørsmål, sikkert mange svar.
Mitt svar, et svar jeg tror er gjeldende for mange av oss er dette;

DET KOMMER ANN PÅ HVA DU ØNSKER OG HVOR MYE DU ØNSKER DET!

 

Er ditt ?hvorfor? viktig nok og sterkt nok for deg, så får du til det du ønsker.

Jeg kunne selvfølgelig latt være å løpe på morgenen, ?det er jo tross alt ferie?! Det er vel her mange er? Jeg er heller på motsatt side? Det er tross alt ferie og jeg har MYE mer tid enn i hverdagen hvor alt går i hundreogfemti?! Hvorfor skulle jeg ikke få det til nå??

Igjen, det er motivasjonen til trening som ligger til grunn for dette..
Det som er kjempe gøy å se er at jeg er LANGT fra alene på veien om morgenen. I dag møtte jeg en familie på løpetur, mor, far og sønn. HURRA! Så flinke dere er, tenkte jeg da de løp forbi meg. Så godt at man kan skape sånne gode rutiner!

Jeg sier ikke at det er sånn at man MÅ trene på ferie, misforstå meg rett.
Jeg mener at du, om du har satt deg mål på å leve et sunt og godt liv, har et ønske om å trene og være i aktivitet. Dette ønsket gjør at du automatisk tenker på hvordan du skal inkludere trening i enhver situasjon, også når du er på ferie. Det er tross alt ikke mer komplisert enn å ta med seg et par joggesko? En løpetur eller tur i rask gange er alt som skal til. Jeg for min del legger også inn noen styrkeøvelser etter løpeturen, da blir starten på dagen ekstra god;)

 

MANI?

For deg som nå tenker; det er jo mani å være sååå fokusert på trening.. Nei, det er ikke det, mener nå jeg. Det er rett og slett et ønske om å skape energi, overskudd og god følelse. Ikke bare på en ferie, men også i hverdagen generelt!

Trening gir overskudd, glede og livsgnist!Vi får til stadighet henvendelser om at det er vanskelig å finne tid til trening, holde et godt kosthold ved like osv, spesielt når man har barn og familie.

Igjen så mener jeg at dette har mye med innstilling å gjøre. For å finne tid til trening må man sette det høyt på prioriteringslisten, og kanskje også ekskludere noe for å få det til. Ingen ting å ekskludere sier du? Da må jeg få spørre deg om du aldri ser på tv, ikke et eneste sekund i løpet av uken? For om du ?jobber på? 15 timer i døgnet skal jeg lukke munnen. Men om du ikke gjør det, men kanskje bruker noen timer i løpet av uken på tv, på data og lignende, så kan 1-2 av disse byttes ut med trening.

Enkelt for meg å si, kanskje, men likevel, kan du påstå noe annet så er jeg åpen for det :)

 

Igjen, dette er KUN ment for å sette et fokus. Ferietid trenger ikke være tiden på året hvor man?lader? opp til slankekrigen som starter i august! Man kan gjøre enkle ting for å beholde formen du har jobbet for, eller, som nevnt over, bruke ferietid til å prioritere enda mer :)

 

Men ingenting av hva jeg skriver hjelper NOE SOM HELST om du ikke har et ønske om det og med det en motivasjon som driver deg.

Om det er manglende, så er mitt forslag at du starter der Ja, altså, finn ut om det faktisk ER sånn at du ønsker en endring eller forbedring og HVORFOR. Da er du ett skritt lenger mot å løpe over målstreken du fortjener å løpe over!

GOD FERIE :)

Én kommentar

19.07.2011 kl.10:10

Takk, Kine! - Nå slenger jeg på meg skoene og tar meg en tur i skogen likevel. Jeg hadde tusen unnskyldninger for å la være; trente jo i går, klokka er over ti(????) osv.

God ferie:)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits