Når trening er terapi.

Det er vanskelig å finne motivasjon til trening etter helgens omstendigheter. Tunge tider gjør "overfladisk" fokus (som trening) så meningsløst. Jeg har tilbragt mye av helgen apatisk, som store deler av befolkningen ellers, men av hensyn til små barn her i huset, har vi prøvd å løsrive oss fra dystre tv-sendinger og nettoppdateringer. Badeland var et deilig pusterom for både liten og stor. Men for "stor" har det faktisk også vært deilig å få seg en treningsøkt alene; det blir tungt å bære på så mange tanker og følelser, samtidig som man prøver å ikke la det hele påvirke barna - som på sin side blir utålmodige av den nedtrykte stemningen og lave aktiviteten i helgen.

 

TRENING ER TERAPI

Det var først da jeg fikk "kvinnet" meg opp til en joggetur ut, at jeg fant tilbake til meningen med treningen. Som regel er fokuset helse og vekt; i helgen har fokuset  vært terapi! Mental terapi!

Jorunn Sundgot-Borgen er en aktiv dame med skarpe og viktige ytringer; hun har også selv sagt at løpeturene ut i marka er ren terapi når det "blåser som verst".En treningsøkt når hodet og tankene har det vanskelig, kan for noen virke forløsende for følelser, mens det for andre gir det nødvendige pusterom for å takle vanskelige perioder. En tankeløs tilværelse som styrker "motstandsapparatet" og innsatsviljen. Den lille pausen med utkobling som balanserer ut det tunge, og som gjør hverdagen overkommelig!

6 kommentarer

Mathilde

24.07.2011 kl.18:49

Det at jeg startet å trene har reddet livet mitt. Jeg kan virkelig skrive under på at trening er terapi. Jeg merker store endringer på hvordan jeg har det når jeg får trent. Så siden januar har jeg omtrent trent hver dag... Brenner for at andre som sliter med ting også skal forstå viktigheten og effekten av trening!

Mia

24.07.2011 kl.18:59

Trening var terapi for meg og i dag. Da radioen på mp3en ikke funket, fikk jeg (noe ufrivillig) to timer helt vekke fra det triste nyhetsbildet, med kun musikk på øret. Det er godt å lufte tankene av og til, og gjøre litt dagligdagse ting. Selv om hovedfokuset for tiden selvsagt er på det ubeskrivelig fæle som har skjedd=/ Varme tanker til de pårørende<3

carina

24.07.2011 kl.19:44

trening er helt klart terapi for meg og ! <3

Marte

24.07.2011 kl.20:07

Trening er veldig viktig terapi for meg. De siste årene.. og fremdeles vært involvert i avorlig sykdom. Det er ikke alltid like lett for andre å forstå..Er ikke alltid jeg ønsker å dele heller. Da er trening min måte, min tid til å tenke.. De dagene jeg trenger å få ut litt mer tanker og føleser må jeg løpe ute.. alene. Ellers blir det inne på Elixia da er det godt å trene med andre noen dager og noen dager alene.

Det som har skjedd denne helgen er grusomt og uvirkelig. Har bare vært opptatt av nyheter og få informasjon. Føler jeg har hatt litt englevakt.. skulle egentlig vært på en cafe rett ved regjerings byggene da bomben gikk av... Er veeldig glad for at venninnen min måtte avlyse avtalen vår!

I dag har jeg fått litt nok av nyheter og måtte gå meg en tur.. selv om det plasker ned.

sender varme tanker til alle som har mistet sine kjære .

Kristine Brandvold

24.07.2011 kl.20:24

me too (:

Connie

24.07.2011 kl.20:41

Hadde ikke klart meg uten håndball, jeg blir sur når jeg ikke trener!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits