Hvordan ser regnskapet ditt ut?

Regnskapet ditt ja,  ditt eget energi-overskudd-selvfølelse-regnskap!

I dag som det er lørdag, som du mest sannsynelig har litt bedre tid enn andre dager i uken,
velger du aktiviteter som gjør at du får en bedre dag ("pluss" aktiviteter)? Eller er det slik at du kjører på for fulle mugger med ting og tang som bare mååå gjøres ("minus" aktiviteter)?

Jeg er egentlig av den sistnevnte typen.
Kjører på uansett!
Full pinne 24/7, uansett dag i uken. Kanskje til og med ekstra i helgene, for da har jeg jo enda mer tid til "overs"...

Nå er det sånn at kroppen min har sagt i fra at den ikke har helt lyst til å være med på det kjøret lenger, i hvert fall ikke akuratt nå... Så da må jeg ta disse signalene som har kommet og gjøre noe med det, i hvert fall så godt jeg kan!

Så i dag sov jeg til jeg våknet, laget meg en kopp grønn te og tok meg en tur i skogen.
Nydeilg..

 

Man kan jo ikke annet enn få en super dag etter en slik start på dagen!

Poenget er, vi har så mye av alt i hverdagen. Vi jager konstant, alltid noe å gjøre, både jobb og privat.
Vi er nødt til å finne noe som gir oss et null regnskap, altså noe som gjør at ikke alt går i minus, men at noe også får oss opp til nullpunktet i regnskapet, aller helst kanskje på pluss siden...?

Hva er dine "pluss-ting"?

Er det en tur i skogen? Er det en lang frokost med avisen? Er det en tur på museum? Er det alene tid med en god bok? Strikke en lue?

Har du erfaringer på dette? Enten med å kjøre på for mye av minus oppgaver for så å ende opp utkjørt? Hva gjorde du om så for å komme på toppen igjen?
Eller har du gode tips til hva man kan gjøre for å hente seg inn igjen? 
Hva fungerer for deg?


Sørg for å  legge inn pluss-ting i din hverdag, så skal du se at regnskapet ditt/ overskuddet og energien og ikke minst selvfølelsen blir hakket bedre :)

 

4 kommentarer

tjukkebollefeita

10.09.2011 kl.14:55

Jeg er glad i å se en god film, spille spill med barna, gå ut å leke hvis været er pent, bare ligge i armkroken til mannen og slappe av. Ellers prøver jeg å ikke jage for mye i hverdagen heller :D Føler jeg har en god balanse:D

kvinnetrening

10.09.2011 kl.15:03

Hei tjukkebollefeita:) Så flink du er!! Godt å høre at du er i balanse :) keep up the good work! Klem Kine

Marte

10.09.2011 kl.18:24

Har jeg helgefri fra jobb så er det helt fantastisk å starte helgen med Lørdags Yoga! Innom en kafe å kjøpe en kaffe på vei hjem.. en skikkelig god belønning ;o) Lunsj eller middag med venner eller rett og slett ikke gjøre noen verdens ting resten av dagen! Søndag er det best med en løpetur! Ha en god helg!

Camilla

11.09.2011 kl.18:35

Jeg møtte på veggen ganske så hardt for snart to år siden. Det som hjalp meg var at jeg omstilte tankegangen min fra negativ til positiv. Ja, i starten virka det helt dumt, og jeg kunne ikke skjønne hvordan det skulle hjelpe. Så jeg begynte å jobbe mye med meg selv, med tankegangen, med hvordan jeg planla uka og dagene mine, og jeg satte av tid til "å bare være meg". I dag lever jeg mye bedre, hører på kroppen min :)

Det beste jeg kan gjøre er å trene + å hjelpe andre mennesker. Jeg er medlem i røde kors ungdom og driver med aktiviteter på asylmottak, og det er virkelig den beste følelsen jeg kan få :)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits