Klar for mer?

Hvor er du i livet ditt?
I hvert fall i den delen som omhandler trening og kosthold...

Vi snakkker mye om å komme i gang med treningen, komme seg opp av sofaen, kutte ut sjokkis og dårlige kostholdsvaner...
Det er jo vel og bra.... for noen!

Hva med alle dere som allerede ER der?
Dere som trener en del, som gjennomfører de antall øktene dere ønsker i løpet av uken, dere som spiser "riktig" og nok mat...

Hva med dere???

Dersom du kjenner deg igjen i denne kategorien... jeg trenger vel ikke snakke planlegging av treningen for uken som kommer, gjør jeg vel? :)
Jeg trenger heller ikke å snakke om planlegging av uken mtp kosthold heller, gjør jeg vel?

Nei, for deg som kjenner deg igjen i denne kategorien har slike rutiner godt etablert.

Men likevel er det noe å snakke om..

For på samme måte som de fleste andre områder av hverdagslivet vårt, så går vi ofte på autopilot når det kommer til trening og kosthold også.
La meg spørre deg;
De siste fire ukene som har gått, hvor "like" er de mtp treningsøkter? Altså, hvor mange økter er standard i løpet av uken?
Har du faste økter på faste dager? Hver eneste uke?
På en side er dette fint, fordi du faktisk da trener :)
På den andre siden er dette kanskje årsak til at resultater lar vente på seg (resultater kan være så mangt...!).

Vi tilpasser jo oss til det meste, dette gjelder også treningen. På samme måte som vi tilpasser oss og kan oppleve å måtte ta flere kopper med kaffe for å få samme boost av koffeinet, kan det være at vi tilpasser oss treningen og dermed stagnerer.
Jeg regner med at du ønsker å bli bedre? Få resultater?
Det er sikkert x-antall påstander om hvor ofte man bør endre program for styrketreningen, poenget er at man må endre program. Dette er ikke kun for styrketrening :) Dette gjelder oss alle, med alle former for trening!

Dersom du trener variert (noe jeg håper du gjør :) ) bør du endre på rutinene dine med jevne mellomrom. Om det er lengde på løpeturer, intervaller, spinningtimer eller andre former for kondisjonstrening, gjør for eksempel om på når, hvordan, hvor lange disse øktene er.
Det samme med gruppetimer, om det er noe du bruker til treningen din. Endre på uken din, prøv nye timer, prøv tøffere timer, lenger timer.
Styrketrening er intet unntak, endre program med jevne mellomrom :)

Jeg utfordret meg selv... lever fortsatt på den, altså!


To poeng jeg vil frem til;

For det første bør du endre "ukesrutinen" din for å hindre at kroppen din blir vant til og vet akkurat hva som kommer. Gi den en overraskelse! Bytt litt om, endre lengde og intenstitet.

For det andre bør du utfordre deg selv til å trene litt hardere, tøffere, lenger, høyere intensitet osv. Dersom du trener en del allerede klarer du garantert å strekke deg litt! 
(jeg husker en venninne av meg som meldte seg på Oslo Maraton i fjor, på 10km. Jeg fortalte henne at jeg mente hun burde prøve seg på halvmaraton, altså 21 km, noe hun trodde kom til å bli for tøft. Hun var kjempe flink i forkant av løpet, trente en del, både alene og sammen med andre som skulle løpe. Etter hun passerte mållinjen på 10 km ringte hun meg å sa; Kine! Neste år SKAL jeg løpe halvmaraton! Jeg hadde klart det nå også...!! :))

Jeg vet at det kan virke litt for utfordrende noen ganger, at troen på at du kan ikke er helt til stede.
Men se for deg dette; hva er det verste som kan skje? Om du prøver deg på en tøffere gruppetime på treningssenteret og den blir for tøff, hva er så ille?
Om du prøver å løfte tyngre vekter og du ikke får det til, er det så forferdelig?
Om du prøver deg på å løpe 10 km fremfor 7 km som du vanligvis gjør, og du ikke klarer de siste 100 m... So what?

MEEEN, om du derimot klarer det, noe jeg tror du gjør, SÅ ER DET JO SUPERT!!! FANTASTISK DEILIG!!!
Og som bonus blir du enda sterkere, enda raskere, enda "sprekere" :)

Og ikke nok med det -du beviser for deg selv av du klarer det du vil klare. -og det er kanskje det viktigste?
Jeg heier på deg, som alltid!

Kine 

4 kommentarer

www.ecshox.com

11.09.2011 kl.22:08

Nice blogg!

Billig nike shox sko,Nike Free Run sko,nike max sko,nike shox r4,nike shox nz,100% autentisk Nike Shox sko, gratis frakt, credit card patment,100% safe trade!3-5 dager ankomst!Her må vi ha din favoritt sko!

ulrikke

11.09.2011 kl.23:39

utrolig bra trenings blogg :)

Ida-Anette

12.09.2011 kl.08:09

Hei! Jeg er snart halvveis i et løpeprogram for å klare halvmaraton. Løpeprogrammet går over 8 uker, og består av 3 økter i uka (intervall, langkjøring og et relativt kort og raskt løp) + en dag med valgfri mosjon. Er det da meningen at jeg bare skal trene de fire dagene i uka? Jeg har nemlig gjort det slik at i tillegg til de 3 øktene har jeg hatt to styrkeøkter i uka på 30-40 min (sirkeltrening med relativt høy intensitet, 10 øvelser styrke og kondisjon, 1 min hver, 3-4 runder) + en eller to yogaøkter i uka. Blir det for mye m.t.p. restitusjon etter løpeøktene? For det er jo viktig å trene styrke også, og yoga er veldig deilig for en stiv løpekropp.

En annen ting er at jeg ikke har et konkret løp som mål. Jeg har ikke mulighet til å reise noe sted, og jeg startet for sent for Trondheim maraton her jeg bor. Noen tips? Jeg tenker at jeg uansett skal løpe 21 km den siste dagen i programmet, så får jeg heller melde meg på halvmaraton en annen gang. Jeg har uansett blitt i mye bedre form på slutten av programmet :)

kvinnetrening

12.09.2011 kl.10:32

Ida: Dette blir en vurderingssak mht individuell toleranse; hvilket igjen også er et resultat av bla din energibalanse (hvor mye du inntar av mat/energi og hvor mye du forbruker i trening og hverdag). Du kan ha store treningsmengder så lenge kroppen evner å restituere seg. I motsatt tilfelle vil du oppleve en reduksjon i yteevne, redusert overskudd, hyppigere infeksjoner/sykdom, økt risiko for skade etc.

Den 4.dagen din kan jo dedikeres til styrketrening, og yoga anser jeg som restitusjonstrening som kan legges til ala en 5.økt.

For tips om events du kan delta i, kanskje du finner noe her: http://runningtothepeople.com/no/races/calendar.html

Lykke til!

MVH Therese

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits