Når man virkelig trenger det...

La oss stikke fingeren i jorda...

Hvor mange av oss har det bra hele tiden? 24 timer i døgnet? 365 dager i året?
Jeg kan skrive under på at ting går opp og ned, det er faktisk en del av livet...!

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om nettopp dette, hvor jeg reflekterte over hvordan vi "tar" utfordringene.
Jeg står på hva jeg sa da, det kommer ann på deg selv hvordan du møter utfordringene som kommer.
Du kan selv velge om du møter de med et positivt sinn eller om du tar den og går med den i kjelleren..

Når det er sagt så er det visse ting vi kan gjøre for å fjerne de største steinene som kan komme i veien for oss på ferden vår.
En ting er å trene på å være positiv og optimistisk. (Ja, det er trening som må til, ikke fysisk trening, men mental :))
En annen ting er hva du kan gjøre i hverdagen din for at du skal ha forutsettingene tilstede for å takle utfordringene hakket bedre når de dukker opp.
Et eksempel på dette er nettopp det som filmen under handler om... å gi litt varme og glede!
Når sist ga du de rundt deg en god klem??
Når ga du kollegen din på jobb en klem når du kom på jobb?
Eller de hjemme?

Jeg er så heldig at jeg har en liten datter.
Hver dag når vi står opp sammen så gir jeg henne en goood klem.
Når jeg leverer henne i barnehagen gjør vi det samme...
Når jeg henter henne i barnehagen... DA er det klem da!
Nå smiler sikkert alle som har barn, for dette er en av gledene og privilegene vi har som foreldre!
Det er liksom verdens mest naturlige ting at vi skal klemme på barn. For å vise de kjærlighet, trygghet, omsorg og glede.

Så hva er da så annerledes med oss "voksne"?
Vi har jo også behov for å kjenne kjærlighet, tryggehet, omsorg og glede! 

Selv om du kanskje ikke kjenner kollegen din så godt, tror du at det vil gi denne personen litt ekstra glede og omsorg om du hadde gitt han eller helle en god klem?
Selvsagt!
Kroppskontakt betyr mye for oss, både fysisk og mentalt... 
 

Det er ingenting som er bedre enn å få en god klem.
Sist du hadde en skikkelig "kjip" dag.. hva om noen hadde gitt deg en klem da? Hva hadde det gjort med deg?
Hadde dagen eller situasjonen blitt litt bedre, tror du?
Om svaret er ja, og det tar jeg for gitt at det er  (!), så hvorfor ikke gi andre den samme gaven?
Det koster oss så lite, men betyr så mye!

Og om du er som meg, så er følelsen av å gjør noe godt for andre stor, så i bunn og grunn så er det en vinn-vinn situasjon, ikke sant?

Så helgens tips og oppfordring: GI DE RUNDT DEG, og andre for den saks skyld ( :) ) en GOD klem! 

Her er min gode klem til deg!Kine

5 kommentarer

Mathilde

16.09.2011 kl.22:43

KUNSTEN Å LEVE

For en stund tilbake blikk innså jeg med et krystallklart at de murene jeg iherdig hadde satt opp for å beskytte meg selv, også var de murene som hindret meg i å oppdage verdien av å leve. Jeg hadde vel mer eller mindre bevisst inntatt en posisjon der jeg eksisterte, men likevel hadde fraskrevet meg retten til livet. Men til slutt ble det mer smertefullt å bli værende bak disse murene, enn å bryte seg ut av et hardt, opparbeidet panserhjerte.

Det å innse dette gjorde at jeg måtte innta livet på en helt ny måte. Jeg følte en slags trygghet der jeg febrilsk satte opp mine ugjennomtrengelige stengsler, mens jeg stadig følte meg mer og mer ensom. I tillegg tenkte jeg alltid at det å leve et verdig liv var forbeholdt alle andre enn meg. Men nå hadde jeg fått se at jeg ikke var så spesiell at jeg var utelatt fra alle menneskers rettigheter, og mer eller mindre basale behov. Jeg var faktisk bare et lite menneske jeg også med alt det innebærer.

Jeg har erfart at verdien av livet handler om å omfavne øyeblikkene. Ikke bare forvente at livet er bare godt. Eller bare vondt. Men forvente at at livet er levende. Jeg har måttet velge å være tilstede i livet med hele meg. Gjennom dette har jeg også valgt å være sårbar og synlig, og min oppøvde evne av kontroll får lov å hvile litt fra mine skyhøye krav. Jeg har skjønt at jeg må tørre å ta imot de gaver som livet tilbyr meg, selv om erfaringer tilsier at det kan bli borte.

Jeg kjenner en glede over å ha valgt livet. Jeg er ikke uten frykt, men jeg vil heller være levende tilstede og være litt redd, enn å betrakte livet utenfra i en falsk trygghet som et forsøk på å slippe å forholde meg til egne følelser. Og jeg har fått se de skatter som livet har gitt meg om jeg vil ta imot. Små, enkle ting som et smil, en klem, og større, dypere skatter som det å være glad i og bli ivaretatt.

Og i disse sannhets erkjennelser har jeg tatt mine første skritt inn i ett nytt og ukjent livsterreng, og jeg er nå i ferd med å lære meg kunsten å leve.

©Mathilde Myre 2011

Sandra Marie

16.09.2011 kl.22:47

jeg er 21.. føler meg ikke så voksen selvom alle sier det ><

Mathilde

16.09.2011 kl.22:55

Utrolig bra blogginnlegg... Små, omsorgsfulle handlinger som f.eks en klem kan ha en enorm betydning... Vi trenger å bry oss mer om hverandre. Det er tankevekkende at ensomhet er blitt en folkesykdom.

Marte

17.09.2011 kl.11:29

En good klem er fantastisk! Vi er en liten gjeng på jobb som gir hverandre klem eller et kyss på kinnet hver dag.. om en av oss sitter på kontoret så er det og viktig å komme inn der med en kopp kaffe og en klem det er er såå koselig!

Ha en super fin helg! Klem klem

Janne Moland

22.09.2011 kl.14:14

For en utrolig herlig video. Nå fikk jeg lyst til å klemme noen faktisk....jeg tror jeg går og klemmer en av kollegaene mine....eller alle sammen :)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits