Gjør trening til kos!

Er det mulig da?

:)

Det kommer vel helt an på hvem du spør og ikke minst hvordan den personen ser på trening..

Jeg har vært på en løpetur i skogen i dag, nyyydelig!
En etterlengtet tur.
Leeenge siden jeg har hatt en så god time i frisk luft, hoppende over røtter og vannpytter...
Mange tanker som får luftet seg litt på en slik tur. Får sortert litt i topplokket, frisk luft i kinnene, nyter vakker natur, møter hyggelige mennesker på stien..glede!
Bonusen er vel at det jo tross alt er en treningsøkt som i tillegg til alle de ovennevnte fordelene!But that´s just me... :)

Så hva med deg?
Er trening kos for deg eller er det bare et "må"?

Har du tenkt over hva trening betyr for deg?
Om du deler opp treningen din... hvor mange prosent er "må" og hvor mange prosent er gøy og glede?

Dersom du i tillegg tenker gjennom hvilken type trening som gir størst prosent av gøy og glede... hva er det? Hvilken type trening?

Du har sikkert også hørt flere snakke om at trening skal gjøre vondt og være litt hat...
Må det være det?

Jeg mener at det er helt opp til deg!

For hva er grunnen til at du faktisk trener?
Om du har funnet ut den egentlige grunnen til at du trener så er jo det i seg selv et bidrag til at treningen bør være bittelitt mer gøy -for når du er der hvor du ønsker (grunnen/målet med treningen) så er jo alt bare smil og glede!

Tenker du på det når du trener?

Når du svetter som en gris, når du puster som en hvalross opp den siste bakken, når vektstangen er på kanten til å falle ut av hendene og ned på føttene (best å la være det siste der, forresten...:) ) ja, så tenk på målet!
Det er som å ha et barn på gåtur.. "er det lenge til vi er fremme? Det er så laaangt og jeg har vondt i bena!" 
Hva svarer vi da? Jo: "Det er rett rundt svingen der, og når vi kommer fram så skal vi drikke kakao, det beste du vet!"
Da pleier vel småtassene gå den siste biten likevel... 

Så når du tenker at du har lyst til å slippe vektstangen, stoppe løpingen opp bakken eller hoppe av sykkelen så tenk på målet som er rundt svingen!
Bruk alt du kan av motivasjonsfaktorer, men viktigst av alt -se for deg målet ditt og hva det betyr for deg!

Kanskje du skal veksle litt på øktene dine også?

Dersom du er glad i å danse, sleng inn en danseøkt i løpet av uken!
Er du, som meg, glad i en tur ut i skogen for litt "hjernevask" og frisk luft i kinnene? Legg en løpetur ut i skogen!

Har du fremdeles ikke funnet en treningsøkt som gir deg litt mer glede?

Da bør ukens utfordring være å prøve noe nytt, jeg er helt sikker på at du finner noe som er enda mer gøy enn det du gjør i dag :)

Det viktigste (igjen!) er uansett at du har det bra med deg selv og at du vet hva du ønsker med treningen.
For hva er vel poenget i å trene om du ikke vet hvorfor?
Og ikke minst, hvordan da finne motivasjonen når du synes det er kjedelig?

Nei -finn ditt hvorfor og se at trening blir litt mer kos! 

kanskje trening med en venn er tingen for deg?

Jeg heier på deg, som alltid!

Kine

4 kommentarer

Ingrid Elisabeth

09.10.2011 kl.00:24

Yoga! Det er det som gjør trening ekstra gøy for meg. Jeg gleder meg alltid til yogatreningen. Og jeg synes det er kjipt hvis det kommer noe i veien for den. Ikke fordi jeg mister en treningøkt, den kan jeg alltids ta igjen noen timer senere. Men fordi yogatreningen gjør så utrolig godt i hele kroppen, både fysisk og mentalt. Helsegevinst, fleksibilitet, styrke, balanse, klarne tankene - you name it. Så hvis jeg egentlig ikke orker Å trene en dag, da drar jeg på yogatrening.

Marte

09.10.2011 kl.09:56

Løpetur i skogen er den best medisinen for å lufte litt i topplokket.. uansett vær.. ,o) Yoga er heeelt fantastisk blir et helt nytt..og bedre menneske! Liker å gå på dansetimer det er bare gøy.. glemmer litt at det er trening. Styrke er litt må.. litt hat og veldig veldig godt etterpå!

Ha en fantastisk Søndag!

Ida

09.10.2011 kl.13:34

Jeg løper, trener styrke og gjør power yoga, og alt dette er gøy og velvære for meg, men på forskjellige måter. Tror det ble enda mer slik etter at jeg fikk barn, for da blir det en liten pause i hverdagen også. Det gir meg litt tid til egenpleie. Det er så klart noen prosent med "må" også, fordi jeg syns det er viktig å ta vare på kroppen slik at den blir sterk og tåler litt motgang. Men dette fører igjen til at jeg blir fornøyd fordi jeg gjør en innsats for å holde meg frisk, så selv "må"-delen er ikke bare et ork :) I dag nådde jeg målet mitt om å løpe 21,1 km, og det å nå et mål man har satt seg gir i hvertfall et selvtillitsboost. Jeg smilte hele løpeturen (kanskje bortsett fra den perioden jeg fikk sludd i øynene...), selv om det til tider var litt tungt fordi jeg visste jeg kom til å klare det.

Jeg har forresten et lite ønske til dere:) Dere kunne ikke skrevet litt om løping om vinteren? Jeg skulle likt å vite litt mer om hvordan man bør kle seg, om piggsko, eventuell skaderisiko osv...

Anna Frost

09.10.2011 kl.22:24

HEihei jeg har veldig lyst til å prøve joga. Tror det er noe for meg :)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits