Har du fitnessjenter som forbilder!

Er du også en som henter motivasjon til trening ved å lese andres blogger og ved å lese treningsmagasiner: altså generelt se bilder av andre spreke jenter? Jeg innrømmer gladelig at jeg gjør det: blir supermotivert av å se andre spreke jenter, MEN jeg har lært én viktig ting!

  

  

Streber du etter å se ut slik som disse jentene; og til tider føler frustrasjonen over hvor tøft det er, og at det virker så uoppnåelig å matche deres "perfekte" utseende? Da skal jeg røpe en liten ting for deg:

 

De fleste av jentene du ser avbildet, har brukt flere uker og måneder på streng diett for å nå en fotoshoot eller ofte for å nå form til en fitness konkurranse (og så bookes fotoshoots i samme periode, ettersom de da ser bra ut!). De fleste klarer å holde denne formen kun i noen få dager eller uker, før de gradvis øker i vekt igjen og får et mer "naturlig polstret" utseende med mer underhudsfett. Den skarpe formen krever maksimal disiplin, og nesten umennesklig streng diett og store mengder trening. De færreste klarer dette i lengden, men når man har et mål å jobbe seg mot (en konkurranse) går det for en kort periode.

Men leser man disse magasinene, eller bloggene, får man raskt et inntrykk av at alle de gode fitnessjentene alltid ser slik ut. Det gjør de altså ikke!

De færreste lar seg avbilde når de er såkalt "off-season", altså utenfor konkurranse form, så vi som lesere sitter igjen med et inntrykk om at de alltid er i form (siden vi bare ser slike bilder!). Det kan lett medføre at man føler seg totalt mislykket fordi man ikke klarer å holde samme formen selv (eller for så vidt nå samme form overhode!).

Det bør altså påpekes at for å nå en så bra form, vil det kreve en del "offer" i de sosiale liv, og ikke minst for seg selv. Mangel på overskudd og en streng kostholds- og treningsplan gjør livet rimelig strikt. Normalt vil en fitnessutøver redusere kroppsvekten med ca 10kg (mer eller mindre) på 3 måneders tid, med meget strikt diett og mye trening. Det vil altså også være naturlig at de ikke klarer å gjøre dette i lengden, hvilket medfører at når den strikte diett er over og treningen trappes noe ned til mer naturlig volum, øker også underhudsfettet; og musklene pakkes litt inn igjen (altså blir mindre synlige/definerte).

Budskapet er: la deg inspirere til å stå på med bra trening, men la ikke slike forbilder få deg til å føle deg mislykket. La de gi deg boosten til å gå på trening hver dag, og til å gi det lille ekstra, men husk at også DE ser mer "menneskelig ut" når rampelyset skrus av...9 kommentarer

Radio24

12.10.2011 kl.05:05

Titta litt på topplistene, og ser at du ligger på topplista for Fredrikstad :) Du er blant de 100 øverste, så bra jobba! :-) Kreds

tjukkebollefeita

12.10.2011 kl.07:25

Jeg har ei fitnessjente som inspirasjon, eller egentlig 2, men begge de to er flinke til å skrive om at det er kun til konkurransen de ser akkurat slik ut.

Jeg har heller ikke mål om å bli så fit, men mitt mål er å bli normalvektig, er heldigvis på god vei dit, selvom jeg har mange kilo igjen. Var faktisk på vekta i dag, og i dag viste den på grammet 40 kg mindre enn jeg var på mitt tyngste :)

Hanne

12.10.2011 kl.09:43

Takk for påminnelsen!

Frisksomenfisk

12.10.2011 kl.12:11

Fort å glemme dette ja. Takk for påminnelsen:-)

Natalie

12.10.2011 kl.18:07

Jeg har ikke så mye tro på å lese slike magasiner, men derimot blogger er en stor motivasjon og ikke minst inspirerende! For disse utrolige flinke fitnessjentene vi har i landet, er med på å spre noe viktig; nemlig det å være jente og trene styrketrening. Mange jenter har forstått at styrketrening gir gode resultater, men du har fortsatt dem som tror de vil bli "store" over natta.

Bra innlegg! :-)

lovelyliller.com -

12.10.2011 kl.18:21

jeg synes det nesten er synd å vise slike ribba fitnessjenter på covverne. vi jenter skal ha fett på kroppen!

12.10.2011 kl.19:50

kjempebra skrevet- spesielt budskapet!!:)
Jeg blir egentlig motivert med en gang jeg ser noen med "drømmekroppen". Motivasjonen varer forøvrig ikke lengre enn til jeg får servert et glass cola eller en sjokolade. Da er det hele glemt. Jeg er helt håpløs!

NIKKI

12.10.2011 kl.21:52

jeg synes det er super hot å se sånn ut

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits