Alle har tid til å lage mat!

Vi har fått et betydelig bra utvalg av ferdigretter og flere halv/hel fabrikata i dagligvare handelen de siste årene. Det er etterspørselen som har vært med på å styre denne utviklingen, for en del av tidsklemma i hverdagen, er at man ikke lenger har tid til å lage maten selv. Men ER det virkelig slik?

I går sto jeg i kjøkkentjeneste for Kvinnetrenings medlemmer...

 

Å lage mat behøver absolutt ikke ta mye tid, og å spise sunt og variert behøver hverken koste mye eller kreve mye kunnskap. Akkurat dette blogger en av våre medlemmer om i sin ung-mamma blogg. Men det krever litt brainstorming i starten kanskje. Det er mye mat som kan "gjøre seg selv" og som kan lages i store porsjoner for senere måltider. Og det er mange sunne retter som kan lages i en håndvending; men først må man jo kjenne til alle alternativene (fullkornpasta framfor ordinær, hvit pasta, fiskekaker med over 60% fisk framfor ordinære fiskekaker med 20-30% fisk, kjøttdeig med redusert fettprosent framfor ordinær kjøttdeig, ekstra lettrømme framfor lett-rømme etc).

 

I den kalde tiden framover nå smaker det godt med varme måltider både til lunsj og til kveldsmat. Supper er derfor gode alternativer. Jeg har selv aldri vært noe typisk suppemenneske, men har virkelig fått øynene opp for disse magre, sunne og næringsrike smaksbombene nå. Og de må selvfølgelig være hjemmelaget, da ferdigsuppe er full av salt (veldig full!), stivelse og mettet fett. Med ordentlige råvarer, får man mye bra næringsstoffer for innsatsen. Og som regel er det liten innsats; den koker seg selv ;)

Sort bønnesuppe med skinke er både proteinrik, mager, sunn og veldig smakfull!

 

Husk at alle måltider bør ha en god proteinkilde i seg, for både å mette og være et komplett måltid. Tilsett derfor enten egg, kyllingkjøtt (kokt eller stekt), fisk eller drikk melk til. Bønner/belgfrukter er også greie proteinkilder!

 

Hos Kvinnetrening finner du et lite utvalg av oppskrifter på hjemmelagede supper som også er næringsberegnet

Én kommentar

Jane H. Johansen

04.11.2011 kl.23:27

Sant så sant! Hjemmelaget mat trenger faktisk ikke å ta så lang tid, og det er mye sunnere, mye billigere og mye mer spennende enn kjipe hel- og halvfabrikata.

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits