Ginseng - penger ut av vinduet?

Ginseng tilsettes mange kosttilskudd og sekal gi økt overskudd, energi og årvåkenhet. Mange sverger også til ginseng-te eller andre næringsmidler som er beriket med denne medisinske urten. Men virker det??

Virkestoffet i ginsengroten virker, men man skal også være klar over at langvarig, kronisk bruk frarådes, da det bla kan gi økt blodtrykk.

En annen utfordring er at ginseng ofte inngår i kombinasjon med te-ekstrakter eller kaffe/kaffebønner, som da består av koffein, og som således kan være den delen av næringsmiddelet som egentlig bærer effekten.

Videre rapporteres det at det selges opp mot 4-5 ganger så mye ginseng som det produseres....dette innebærer at mange m.a.o. kjøper produkter uten spor av ekte ginseng!

En annen liten, men viktig detalj, er at virkestoffet i ginsengroten gjerne tar år å utvikle, og en umoden mot (yngre enn 5 år) derfor ikke gir den forventede effekt. Når så etterspørselen er så stor som nevnt ovenfor, er det nærliggende å tro at en del ginsengprodukter er basert på for unge røtter uten nødvendige, medisinske virkestoffer.

Du kan gjerne lese mer om den amerikanske ginsengrot her, og den kinesiske ginsengroten her.

 

 


Visste du at overskudd, mer energi og årvåkenhet i mest merkbar form skjer via økt fysisk form og bedre blodsukkerregulering? Riktig kosthold og mengde trening er m.a.o. svært sentralt! Vi i Kvinnetrening.no hjelper deg mer enn gjerne med dette: uansett ståsted, utgangspunkt, vekt eller form. Vi spesialtilpasser veiledningen til deg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits