Vinn en trenings-bh!

Yep, nå nærmer deg seg jul, og da blir man jo litt ekstra gavmild :)

Vi har noen ekstra trenings-bh'er liggende - blant annet (lukter vi flere konkurranser i tiden framover?!..), og utfordrer dere til en konkurranse:

Fortell hvordan din favoritt løpsøkt utarter seg; hvilken oppvarming gjør du, hvordan er hoveddelen, og hvordan er nedkjøringen? Eller deler du det opp helt annerledes? Fortell oss altså hvilken type løpsøkt du foretrekker, hvordan du gjennomfører denne, og hvorfor denne er en favoritt!!

 

Jeg selv liker ofte å gjøre gerilja kardio, fordi den er effektiv: får opp både puls og forbrenning, og er raskt unnagjort, med manfoldige variasjonsmuligheter. Den bygges opp som følger:

  • 4 min rolig oppvarming (jeg jogger ofte i 8 km/t)
  • 4 min intervaller: (20 sek spurt + 10 sek hvile)*4 omganger (jeg løper ofte på 17 km/t og hopper av tredemøllebåndet i de 10 sek med hvile)
  • 4 min nedtrapping (jeg jogger ofte i 10 km/t)

Deretter fortsetter jeg ofte inn i 4 nye intervall minutter og avslutter til slutt med 4 min nedtrapping: altså totalt 20 minutter.Hva med deg? Lyst på en trenings-bh? Jeg har str small og str ekstra large: her kan du vinne premie til deg selv - eller til venninner og familiemedlemmer!! Husk å oppgi mailadresse i ditt svar!!

 

12 kommentarer

Benedictes trening

24.11.2011 kl.09:18

Favoritten min når det kommer til løping er bakkeintervaller i skogen rett bak huset!

* Oppvarming: 10-15 minutters rask gange/rolig jogg til jeg kommer til den første bakken

* Hoveddel: 5 forskjellige bakker jeg kjører 2 ganger hver, tilsammen 10 drag. Spurt opp, rolig jogg ned. Bakkene er alt fra 35 til 45 sekunder å løpe opp.

* Nedtrapping: 10 minutters rolig jogg hjem igjen.

Det er variasjon pga de ulike bakkene, jeg får opp pulsen og det er effektivt. Fikk tipset fra kvinnetrening i mai, siden det har jeg kjørt bakkeintervaller regelmessig! Herlig!!

Gry

24.11.2011 kl.09:51

Jeg er ganske ny på løping, grunnet tidligere problemer med knærene. I vår invisterte jeg i gode sko og trente meg rolig opp.

Jeg kjører også geriljacardio før en styrke økt på treningssenteret.På samme måte som deg, bare ikke så fort ;)

Ellers liker jeg å løpe ute:

Varmer opp med rask gange i 10 min. (hopper sidelengst slik at lysken også blir varm)

Løper i tempo som passer dagsformen, men litt over komfortgrenser, akkurat slik at jeg kan løpe i ett. Km avhenger av tid/dagsform, ca 5 km.

Legger inn en spurt på slutten.

Derretter går jeg samme distanse som jeg varmet opp, som nedtrapping.

Dårlig på å tøye etterpå... men prøver å ta litt :)

Bruker str S i den sportsbh, og trenger en ny as we speak (forbruksvare)!

Ha en perfekt dag!

Gry

Linda Andresen

24.11.2011 kl.11:32

jeg bruker akkurat den samme som deg, med 20 sekunders løpe, og 10 sekunders hvile :-p men ikke like raskt. Har pleid å løpe på 13, men siden jeg leste dette blogginnlegget rett før jeg dro på trening, så slo jeg til med 13,5 i dag :) Ble litt tyngre på slutten da ja, men gikk jo. Så da fortsetter vi på 13,5 :)

Ellers vil jeg anbefale military walking på mølla, for de som ønsker å få opp pulsen og forbrenne. Jeg pleier gjøre følgende variant :

Gå med 5kg i hver hånd. Jeg går på 5,3 på farten, og 13 oppover. Gå i 1 minutt, hvile 1 minutt. Gå i 2 minutter, hvile 1 minutt. Gå i 3 minutter, hvile 1 minutt. Gå i 4 minutter, hvile ett minutt. Så repeterer du samme, men nedover igjen. Denne tar 26 minutter, og er ganske rå. Når du går i hvilepausene, legg fra deg vektene, og sakk godt ned på farten.

Ellers kan jeg nevne at jeg virkelig trenger en ny sportsbh, jeg bruker faktisk de gamle amme-bh`ene mine til trening, og twinsa er rukket å bli 10 mnd.. hihi.

camilla

24.11.2011 kl.11:32

Min favoritt løpe økt er også intervaller, min absolutte favoritt er en økt jeg legger opp med først å varme opp i ca 10 minutter, da begynner jeg å gå i ca 6km i timen, og de siste minuttene jogger jeg på ca 8 kmt i timen, den første intervallen er på 5 minutter, da har jeg mølla på 9km, så går jeg på 6km i 2 minutter, så har jeg ern intervall på 4 min, da løper jeg på 9,5km, og går 2 min, så løper jeg 3 min på 9,7km , går 2 min, så løper jeg 2 min på 10,5 km, går 2 min, og løper 1 min på 11 km i timen. så trapper jeg ned og da går jeg på ca 6km i 5 minutter, så går jeg på ca 5 km i 2 minutter for å få ned pulsen. Dette syns jeg er en morsom måte og trene på. dette tar ca 35 minutter og jeg føler jeg har trent hardt, har jeg en god dag så løper jeg fortere, har je en dårlig dag så kan jeg løpe saktere. På denne måten føler jeg at jeg kan utfordre meg selv. En annen favoritt er gerilja kardio, som du også skrev. Jeg bruker s i sportsbh, og jeg trenger en ny, som en fattig student så kan jeg desverre ikke priotere det.

Marte

24.11.2011 kl.12:02

Bakketrening i terreng er min favoritt fordi:

- pulsen er høy - oppmot makspuls: og det er LETT å få opp pulsen i forhold til å trene på flat asfalt,,

- terrenget gjør at en ikke bare fokuserer på hvor høy pulsen er, hvor sura bena er osv.. en må tenke på hvor en plasserer føttene.

- hele kroppen aktiveres når terrenget er bratt og ujevnt

- det er hardt, men utrolig artig: får ofte lyst å springa enda en gang!

- en slipper å tenke på hvor lang pause en skal ha: fordi en kan bruke pause til å jogge/gå ned til start. Særlig i hardt terreng unngår en da å stoppe helt opp, og at pulsen blir lav

- veldig funksjonelt: ikke bare kondissen får kjørt seg. Her utfordres balanse, koordinasjon og konsentrasjonen.

Min økt pleier se ca slik ut:

20 min lett gange-jogge: økende intensitet. Avslutter med 1500 meter slakk oppoverbakke som er del av veien til skogen "Min".

runde 1:

2 drag under terskel - ca 2-3 min

2 drag over terskel - mot makspuls. ca 2 min

jevn jogging 10 min - i flatere terreng fram til bakke nr 2:

runde 2:

2 drag under terskel - 5 min (bratt og hardt terreng)

4 - 8 (utfra dagsform, tid osv..) drag så hardt jeg kan!

nedkjøring: jogging/gange hjemigjen

Siren

24.11.2011 kl.12:48

Jeg liker godt treningsøkter som har noen elementer av lek i seg.

Dette er nok ikke akkurat helt etter boka, men her er hvertfall min favorittreningsøkt:

Jeg bor i Bergen, og her har vi jo bybanen som går veldig ofte. Dersom jeg jogger alene om kvelden syns jeg det er trygt og løpe langs bybanetraséen fordi her er det alltid mennesker. Oppvarmingen tar jeg frem til første bybane passerer meg, deretter kjører jeg (lang)intervall hvor bybanene styrer tiden på dragene. Når en bybanevogn passerer meg starter draget og det ender når neste vogn passerer, da jogger jeg rolig frem til det igjen braker løs når neste vogn passerer. Det er faktisk ganske morro og "spennende" og en litt leken intervall vri som jeg syns gir en god variasjon til andre strikte treningsøker hvor klokka styrer alt. Kanskje dette er en byløpers form for "naturlig intervall" ;)

Jeg må bare presisere at de fleste av løpeøktene er mer planlagte og bevisste enn denne, men siden dere spurte om min favoritt løpeøkt måtte det bli denne jeg trakk frem :)

awesomest1997

24.11.2011 kl.14:59

Jeg trener ikke så mye.. Hehe men på sommeren er så er det digg å:

-først sykle i ca 2 km,

-derreter jogge 1-2 km

-for så å sykle hjem igjen :)

mari-r-a@hotmail.no

Lise

24.11.2011 kl.15:44

Min favoritt, er intervall på mølla. Jeg pleier å variere mellom 3*3 og 4*4. Det tar 25-35 min, og er derfor en effektiv økt og man får opp pulsen raskt.

Oppvarming i 7 min på ca 5 km (øker grasvis fra 4,5-6km)

Hoveddel: løper intervallene på 8km/t og går på 5 km/t i pausene.

Grunnen til at jeg liker denne formen for løpstrening, er at jeg syns ofte det kan bli litt kjedelig å bare gå/jogge uten noe program, mens når det er intervaller blir det mer variasjon samtidig som man raskt får opp pulsen og får en bra og effektiv økt på bare 25-35 min ;-)

Om jeg vinner, trenger jeg str XL.

Nedtrapping de siste 3-4 minuttene, der jeg trapper gradvis ned fra 6km/t til 4km/t for å få ned pulsen.

Marion

24.11.2011 kl.16:32

Jeg liker best å løpe lange økter..

Da varmer jeg opp med hurtig gange i 5 minutter (finner meg gjerne noen bratte bakker) og blir god og varm i kroppen.

Deretter starter jeg å jogge og legger meg på omtrent 85 - 90% av makspuls. Jogger ca. 15 minutter før jeg går 2 - 3 minutter som pause, kjører tre runder på 5 minutter.

Som nedtrapping passer jeg på å roe ned pulsen og beveger meg rolig slik at jeg får løst opp i beina. Passer også på å riste litt løs/tøye/løsne opp i skuldre/nakke. Økta blir omtrent på 1 time..

Avslutter med å tøye ut, spesielt sete-, lår- og leggmusklatur og hofteleddsbøyere.

Silja

24.11.2011 kl.17:07

Flott blogg ;-)

Først: intervall er helt klart min favoritt løpeøkt men når det er sagt: intervall er så mangt og jeg kunne glatt argumentert for hver og en av de ulike intervalløktene jeg regelmessig løper men å velge en som favoritt.... det er jaggu vanskelig! ;-)

Som favoritt så sto valget mellom 30x1min drag og pyramide; jeg valgte pyramide! Fordi: jeg foretrekker variasjon i økta samt utfordring; og pyramiden er mentalt mer utfordrende for meg enn 1min drag.

Oppvarming: 15-20min jogg (10,5km/t) + 4 stigningsløp

Økta: 1-2-3-4-5-(5)-4-3-2-1min drag (pause=1min jogg/gange). Når formen ikke er helt på topp så dropper jeg den ene 5min'n i midten.

Nedtrapping: jogger samme distansen som oppvarminga men lavere fart (9,5km/t).

Det mentale ved løping er viktig: det er viktig å legge opp økta slik at jeg mentalt føler at jeg kan klare å gjennomføre, og da mener jeg gjennomføre med innsats hele veien! Å starte med korte drag gjør at jeg får en pekepinn på dagsformen og lettere kan justere innsatsen på de neste dragene slik at jeg står økta helt ut. Løper jeg alene er det lett å stå av om jeg starter ut med 5min drag og merker at jeg ikke har helt dagen eller om jeg starter ut for fort på først draget; starter jeg derimot med 1min er sjansen for at jeg gir meg minimal nettopp fordi jeg da får mulighet til å justere før det er for sent!

En annen ting ved denne økta som jeg liker er: løper man flere sammen så er det alltid genialt å starte med korte drag da strekket i feltet ikke blir så stort selv om man har ulik fysisk form; da kan de som løper raskest snu og jogge tilbake i pausene og man holder flokken samlet så lenge som det går.

Silja :-) s.s.amundsen@medisin.uio.no

Marte

24.11.2011 kl.21:56

Intervall løping på møllen er en favoritt!

Bare å sette på go musikk å la tankene fly sammen med løpingen!

Oppvarming: rolig jogg 5-10 min på 8-10 km\t

Hoveddel: Begynner på 12 km\t og øker farten hvert 2,min og 10 sek pause i 20 min.

De siste 4 min pleier jeg å løpe 2x 30 sek og 3 x 1 min på 17-18 km\t

Nedtrapping : Løper gradvis nedover fra 18 km\t til 6 km\t i 5 min .

Kjempe gøy å løpe intervaller, merker raskt fremgang og det er gøy å konkurrere og utfordre seg selv!

Merker med engang på dagsformen hvilken type intervaller som passer best. Uansett er de supert å kombinere intervaller med styrke eller dansetimer!

Trente masse intervaller når jeg trente til Halv maraton!

Kathrine

24.11.2011 kl.22:50

Oppvarming: rolig jogging i ca 10min, bruker armer også.

Hoveddel: En del intervaller, med 20sek spurting og 15sek gåing.

Nedtrapping: løper saktere og saktere, gradvis nedover i ca 7min :)

kathrine.baerstad@hotmail.com

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits