Den lange vegen tilbake.

At den store bloggverdenen, som vi i Kvinnetrening er en del av, er preget av mange tøffe historier, er nok ingen hemmelighet. Mange bruker dette nettverket til å dyrke sine lidenskaper..eller i noen tilfeller dessverre mer korrekt kalt lidelser. I enkelte blogger finner man feks utbroderinger av hvordan man kan oppnå en sykelig lav vekt; hvilke mål bloggeren har, hvilke metoder som brukes og dessuten et hav av tilhengere som dyrker og ser opp til en slik "vellykket" person gjennom kommentarer på blogginnleggene. Hvilket i seg selv blir en drivkraft videre: å oppdage likesinnede, at man ikke er alene, og at man har fans som ser opp til en.

I noen blogger ligger det også en type spiseforstyrrelse skjult i blogginnleggene, der mye trening og lite mat er målet til den perfekte kropp. Det er ikke så lett å se disse, og å skille disse fra de "friske" bloggene, spesielt når det fremstår pene, veltrente og smilende individer på bildene (-men hvem vil vel publisere et bilde av seg selv når man ikke ser presentabel ut?).

Rundt 200.000 individer i Norge sliter trolig med spiseforstyrrelser; det er store mørketall i denne statistikken, og et svært lite antall av disse oppsøker hjelp. Er det fordi man ikke tør? Er det fordi man ikke selv vedkjenner seg sitt problem? Er det fordi det ikke finnes noe sted å henvende seg?

 

Vi i Kvinnetrening prøver å fremstå som en motvekt til disse villedende blogger. Vi legger vekt på et sunt kosthold som ikke bare hjelper med en god matchvekt, men som også ivaretar behovet for optimal helse og en sunn livsstil. Videre viser vi måter å oppnå bedre helse, form og vekt ved å tipse om ulike måter å trene. Det finnes også mange andre slike, flotte blogger med lignende fokus: noen fagbaserte, noen erfaringsbaserte.

Noen ganger kan det være godt å lese blogger om personer som har havnet på den andre siden av "sunnhetsgrensa": kanskje rett og slett i et ønske om å bli enda sunnere, eller enda bedre, og som siden jobber for å komme tilbake til det normale, friske liv. Som har innsett at fokuset ble for overdrevent og til dels sykelig, og som har et sterkt ønske om å oppleve en energisk, sunn og utelukkende positiv hverdag igjen. Der er det svært mange gode refleksjoner, erfaringer og betraktninger som er gode å ha med seg - enten fordi man selv er på samme ståsted, eller fordi man kanskje er på full fart samme veg uten selv enda å ha innsett dette?!

Springerinnens blogg er et meget godt eksempel. I denne bloggen kan du finne et mangfoldig utvalg av blogginnlegg som omhandler refleksjoner om hvorfor det gikk som det gikk, om erfaringer som er gjort undervegs, om betraktninger og opplevelser nå som arbeidet er på god veg tilbake til "normalen". Her skrives det åpent om de lite omtalte "bieffektene" av lav kroppsvekt og overdreven trening (feks benskjørhet, redusert fruktbarhet, lite overskudd og haltende hverdag, utallige skader, og redusert evne til sosial omgang)  Spesielt ett av de siste innleggene om å gå opp i vekt er meget bra; Frå XXS til M. Videre finner du blogginnlegg om reisetips (for aktive jenter som liker å trene på reiser!), om klestips for trening, om tester av div treningstøy (feks trenings-bh), og oppskrifter. Jeg håper dette kan være en fin blogg for de av våre lesere som i dag trenger motivasjon til å jobbe videre med sine utfordringer, som trenger å se at man ikke er alene med sitt tidkrevende arbeide, og at dere kanskje finner motivasjon og tips til å ta hver dag som et nytt skritt på vegen! Her finnes det - for alle og en hver, svært fristende oppskrifter og flotte bilder av retter, ofte inspirert av mange av hennes treningsreiser, bla til Afrika! 

En meget god idrettutøver med supre resultater bak seg - og nå også med en super, sprek og energisk framtid!


7 kommentarer

Mia

01.12.2011 kl.10:51

Bloggen til Springerinne er en utrolig fin og ærlig blogg=)
ja enig med kommenateren over. det er MANEG toppbloggere det er åpenlyst har issues. synd at disse er en inspirsjon for syke.

MS

01.12.2011 kl.21:35

Så fin blogg :)!

ethh

01.12.2011 kl.22:12

hun i det speilet har egentlig ganske fin kropp synes nå jeg!

Marte

02.12.2011 kl.08:30

det dere skriver her er en av grunnene til at jeg ofte titter innom deres blogg! Liker veldig godt at dere kommer med sunne råd - som er brukelige i hverdagen! Gode, realtistiske treningstips, og gode mattips (uten bruk av fancy proteinpulver i alle retter, kunstig søtning og gud-vet-hva!!).

Springerinnens blogg er fantastisk ærlig, og har hjulpet meg MYE!

Trine

03.12.2011 kl.10:26

Hvor lang tid tar det før denne boken deres kommer i posten fra den blir sendt?

kvinnetrening

03.12.2011 kl.18:12

Trine: Hei Trine, tenker du på en av de to e-bokene våres?

Send meg en mail for oppklaring, så skal jeg respondere innen kort tid når jeg har klarhet i din henvendelse. epost: post@kvinnetrening.no

mvh Therese

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits