Klar for trening i kulda?


SÅ kom snøen! Og kulda.

Er du klar for trening i kulda? Riktig bekledning som både isolerer mot stort varmetap, og som gir god mulighet for varmeavgivning ettersom økten tar til og ventilasjonsbehovet tiltar, er viktig for å ha en god opplevelse av trenigen. Blir man for varm og svetter for mye (væsketap) kan det faktisk begrense hvor effektiv og bra økten din blir!

Lag-på-lag metoden er absolutt å anbefale ved trening i kulda;

  • et "pustende" lag som transporterer fuktighet vekk fra kroppen, helt innerst. (Bomull, som blir søkkvått, er ikke å anbefale! Altså ordinære t-skjorter feks!)
  • et varmeisolerende lag i midten
  • et vindtett lag ytterst. De beste isolerer kulden ute, og transporterer ut overskuddsvarme som kommer innenfra!

 

Vi i Kvinnetrening kjører igang en ny liten konkurranse for deg, som skal gjøre utendørstreningen til en mer positiv opplevelse :)

Vi trekker ut en heldig vinner som mottar superundertøy i rosa eller sort, str Small eller Large. Det vi ønsker, er følgende innspill:

Hvor mye kalsium trenger vi hver dag, og hva skal dette kalsiumet hovedsakelig gå til? Hvilke matvarer spiser du daglig, som gir deg dette kalsiumet?

6 kommentarer

Henriette

09.12.2011 kl.15:06

Vi trenger tre glass melk eller andre kilder til kalsium hver dag.

Dette skal hovedsakelig gå til å opprettholdeskjelletet.

Jeg drikker melk ca 3 ganger og noen ganger yoghurt og/eller ost.

Therese m

09.12.2011 kl.15:50

Kalsium trenger vi for at skjelettet skal holde seg sterkt. Kalsium lagres i sjelettet, og hvis kroppen får for lite kalsium vil det tære på skjelettet og gjøre det svakere. Vi trenger ca 800 mg kalsium hver dag, mens gravide og ammende trenger 900-1200 mg. Matvarer jeg til daglig spiser som er gode kilder til kalsium, er melk (gjerne ekstra lett tilsatt vitamin D, som styrker kroppens opptak av kalsium) eller biola, havregryn, spinat og egg.

Irja

09.12.2011 kl.18:21

Vi trenger kalsium i hovedsak for å ta vare på og vedlikeholde skjelettet. Kalsium er også med på å sørge for at hjertet og øvrige muskler fungerer normalt. Det anbefales å få i seg rundt 800 mg kalsium om dagen, noe som tilsvarer ca fire glass melk. Grønne grønnsaker, i tillegg til ost og melk er de vanligste kalsiumskildene i et vanlig norsk kosthold.

Jeg spiser havregyn med melk hver morgen (i tillegg til et glass melk ved siden av), drikker sjokomelk etter trening og spiser ofte brokkoli som tilbehør til både middag og lunsj.

carina

09.12.2011 kl.21:05

voksne 800mg hver dag (anbefalt)

kalsium er med å styrke skjelettet og trenger daglig tilførsel av dette for at lagret skal være fullt. blodet/plasmaen trenger å kalsium og hvis ikke den har tilstrekkelig for å fungere som den skal,tar den det som trengs av lagret(fra skjelettet)og skjelettet vil `lide`. en konsekvens av for lite kalsium er beinskjørhet.

Siden jeg får endel plager av melkeprodukter tar jeg tilskudd av kalsium,men halvert dose siden jeg spiser en god del spinat,brokkoli,mandler og tørket frukt som f.eks rosiner
siden vi er kvinner så er vi i hovedsak større utsatt enn menn for benskjørhet. Derfor er det viktig at vi får de riktige næringsstoffene for å forhindre dette. Kalsium går til å opprettholde benstrukturen, slik at det holder seg sterkt.

For at jeg skal få min daglige dose med kalsium, drikker jeg melk til frokost og kanskje til lunsj. Jeg tar også multi-vitaminer. Og etter trening proteinshake som også hjelper på.

camilla

10.12.2011 kl.12:01

vi trenger ca 800 mg kalsium hver dag, for å holde skjelettet sterkt. Og man trenger daglig tilførsel av dette, og får man får lite over lang tid kan det gi beinskjørhet.

Jeg spiser youghurt og lett ost hver eneste dag, jeg spiser også en del av mandler, og grønnegrønnsaker, sånn som spinat og brokkoli.

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits