Det er aldri for sent å lære å gå på ski!

Jeg lærte å gå langrenn da jeg var 18 år. Da var jeg plent nødt, for ellers besto jeg ikke mine studier!

Jeg hadde (har!!) en super pappa som gjorde ALT for å lære meg skikunsten da jeg var liten, slik de fleste av oss gjør - vi er da tross alt "født med ski på bena"?...Vel, stabeistet her satt stort sett i løypa og hylte, og tynte nok tålmodighet for selv en meeeeeget rolig far.

Men så var det studiene ved Norges Idrettshøyskole da, der grunnfaget (basisåret, som det nå kalles) består av en rekke ulike idretter du må vise grunnferdigheter i, for å bestå hele studieåret. Og ikke minst bør det være noe "motiverende" å lære seg å gå ski, når en del av kurset også består i å være ledsager under ridderrennet.

Takket være en snill medstudent, lærte jeg meg, i løpet av en del kveldstimer i Holmenkollen, å gå fra passgang til diagonalgang, og å fordele vekten bedre over hver ski (sto jo godt plantet midt over skiene jeg!) - og etterhvert kom også en litt ustødig skøyteteknikk på plass. Da var jeg altså 18 år!

Nå koser jeg meg med skiturer når vi er på hytta (ikke så gode skiforhold hjemme i Østfold) og kjenner innmari på stølheten i hofteleddsbøyerne (framside av hofte!) etter turene, hehe! 

Går du på ski? Det er super trening, for både ben, armer og core-musklatur (rygg og mage) - og for kondisen! God forbrenning blir det også, om du går langt nok, eller legger inn intervaller. Hva med en lett oppvarming a 10 minutter i rolig tempo, for deretter å kjøre intervaller? Feks 40 stavtak (diagonalgang) i rolig tempo, deretter 20 tak i godt tempo - og så rolig igjen.

 

13 kommentarer

Randomher :)

29.12.2011 kl.19:24

Jeg har fått på ski i mange år, men jeg har ikke interesse for det lenger!

'Hadde vært hyggelig med en kommentar tilbake! :)

milagres

29.12.2011 kl.19:37

Flott blogg og bra skrevet :)

Bamboneyeho.blogg.no

29.12.2011 kl.19:41

Er enig med deg, lært litt når jeg kom te Norge , e forsatt ikke så flenk da. lært dæ æ var 14 år=D, Godt nyttår!

Sara

29.12.2011 kl.20:04

...det er aldri for sent å lære norsk rettskriving heller. Å lære OG gå på ski.

;-)

ragnagaarde

29.12.2011 kl.20:04

16 år, holder på med opplæringen nå;) kommentere tilbake?

elisesittlivoghverdag

29.12.2011 kl.20:10

det er kjempe gøy å gå på ski :D og i tillegg kan det være veldig sosialt og veldig koslig hvis man vil ha familiekos, ta med familien på ski :D

svta

29.12.2011 kl.20:16

jeg har stått på ski siden jeg var 4-5 år :)

kvinnetrening

29.12.2011 kl.20:17

Sara: Vel, ettersom jeg ikke skal BÅDE lære óg GÅ på ski, men faktisk LÆRE Å GÅ på ski, så ble det "å" etter min mening... :)
kunne gått på ski lenge.. gikk langrenn i mine yngre dager. spørsmåle er vel om man enda har teknikken inne. Ski er jo flotte saker det. Bare at man har jo ikke ski lenger :\

Mia

29.12.2011 kl.20:51

Jeg lærte meg også å gå på ski "på nytt" når jeg var 18 år - da hadde jeg ikke gått siden jeg var liten. Men nå går jeg så ofte jeg kan=)

Livm

29.12.2011 kl.21:44

Da er det nok på tide at jeg lærer meg det! Vi får ta et kurs senere.

Eva

30.12.2011 kl.21:27

Nei, dessverre, jeg kan ikke gå på ski. Jeg flyttet til Norge som voksen, så jeg er ikke født med ski på beina for å si det sånn. Største problemet er at jeg er veldig engstelig av meg når det gjelder fart, ustabil underlag, høyde og sånt. Har veldig lyst til å lære det egentlig og komme over ensgstelsen. Man føler seg nesten sosialt hemmet å ikke kunne være med på skiturer, hytteturer osv. Har prøvd en del ganger, men det krever mye av meg. Jeg vurderer å prøve truge, det ser mer overkommelig ut.

Marte

31.12.2011 kl.16:00

Jeg er en av de som er "født med ski på beina".. både bortover og nedover . men etter jeg flyttet til Oslo har vel ikke ski gleden vært helt den samme. Jeg er vant til vakre fjell og vidder, ikke ferdig prep spor . Vi må gå sporene selv..eller pappa som går først lager vel egentlig sporene.. hehe ;o) Er ikke helt det samme å gå i kø i Sognsvann\Holmenkollen+ marka område..! Likevel har jeg kjøpt et ekstra par ski til å ha her så da blir det noen skiturer i Oslo også. Gleder meg alltid ekstra til å dra på hytten i Hardanger!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits