Denne detoxkuren anbefaler jeg!

Har du testet detox kur før? Det er gjerne urteekstrakter eller te-produkter man bruker ett par dager, evnt en ukes tid, og ofte skal man delvis faste samtidig. De lover deg å rense kroppen for masse avfallsstoffer og miljøgifter, og lover deg en følelse av renhet og "letthet".

All mat vi spiser, uansett hvor sunn, økologisk eller naturlig maten er, så gir den oss alltid en liten dose farlige stoffer. Disse kommer fra miljøet hvor maten har grodd/levd, og er en miks av industrigifter (miljøgifter) og tungmetaller. Vi tar de opp i kroppen og lagrer de - og det er en god ide at man kan ta kurer som renser kroppen fra slik "dritt"!

Hadde de bare virket slik da. Detoxkurene altså!...........

 

SLIK VIRKER DET!

Å gjøre en detoxkur gir deg så absolutt følelsen av renhet, redusert vekt og økt velfølelse (noen kaller det økt energi/overskudd). Men det handler om akkurat samme opplevelse du har etter en runde omgangssyke; du er tom innvendig, og føler deg rett og slett "renset" - det ligger ikke mye igjen. Siden du har hatt det ille (kastet opp, i stedet for å faste som i detoxkuren) føler du deg kanskje ikke pigg og full av energi da - men tom/renset er man!

Miljøgifter og tungmetaller er hovedsakelig fettløselige stoffer; det betyr at de lagres i fettet i kroppen (og noen i skjellettet og i vev som indre organer/lever). Skal disse stoffene ut av kroppen, må du altså få fettet ut i sirkulasjon, slik at disse stoffene settes fri igjen.

Å ta et urteekstrakt gjør som regel at man har behov for å tisse mye. Det er liksom tegn på at kuren virker; at utskillelsen av avfallssstoffer starter. Sannheten er at urtene (i likhet med te og kaffe) virker vanndrivende og øker urinproduksjonen. Ofte er årsaken også det at detoxkuren har instruert deg til å være påpasselig med å drikke mye, og da må man jo tisse mye også! Du kan godt derfor rense opp (altså tisse mer!) ved å drikke mer vann (uten å ta denne urtemiksen samtidig) - eller te/kaffe!!! Og dette medfører uansett på ingen måte utskillelse av miljøgifter inne fra kroppen; de løser seg kun i fett, og kan altså ikke skilles ut med vannet i urinen!

Skulle detoxkuren din medføre at du må "løpe på do" (altså større avføringstrang, evnt diaré), gir jo også dét en følelse av renselse. Men det renser bare tarmene fra matrester som du ikke har fordøyd og tatt opp; du kan ikke skille ut stoffer innenfra kroppen og ut i tarmen - så du finner heller ikke her noen miljøgifter fra din kropp! Og ønsker du en slik rense-effekt på tarmen, kan du faktisk gjøre det på en mer behagelig måte:

  • Spise mer kostfiber ved å øke inntaket av grønnsaker og grove kornprodukter
  • Spise matvarer som øker avføringsbehovet; rosiner, tørket aprikos og linfrø er typiske eksempler!

 

Hmmmm, jaja - men vi føler oss kanskje bedre da? Urteprodukter, som sikkert smaker helt forferdelig, gjør jo godt i kroppen....liksom. Ting som smaker ekkelt og er grønt eller "urtete" er jo noe vi forbinder med "sunt" - og så opplever man jo dette med økt urinproduksjon og avføringstrang. Men det handler altså ikke om fjerning av mijøgifter og avfallsstoffer.

 

SLIK KVITTER DU DEG MED MILJØGIFTENE!

I grunn finnes det ingen måte å kvitte seg med miljøgiftene. De er altså fettløselige og lagre i  fettholdig vev og skjelett. De settes fri dersom du slanker deg, for da forbrenner du jo fettet og har evnt en uønsket nedbrytning av skjelettet. Men de finner ingen veg ut; så de bare finner et nytt sted å lagres i kroppen!

Det finnes noen få medisinske måter å fjerne miljøgiftene, og dette gjøres under medisinsk kyndig oppfølging (altså ikke på en ordinær skjønnhets/helseklinikk). Bieffektene er kraftige og man blir ofte svært dårlig under behandlingsperioden. Trolig gjør det mer skade å "tvinge" disse stoffene ut, enn å la de være lagret passivt i vevet vårt.

Kvinner er i særstilling, da de har en unik måte å få seg en skikkelig detox kur på riktignok. Dog er det svært uheldig å bevisst bruke denne kuren, da det går utover noe av det kjæreste man har/kan få i livet. For større forståelse, anbefaler jeg vår artikkel "Kostholdsbehov for ammende", eller kjøpe vår e-bok "Nybakt mamma - din guide til en sunn hverdag"

 

DETTE ER DEN BESTE DETOX KUREN!!

  • Spis fiberrikt; grovt brød, havregryn, grønnsaker. Les også artikkelen vår "Hva er kostfiber"
  • Drikk rikelig vann hver dag; gjerne 2 liter, samt ekstra 0,5 - 1 liter på treningsøkter
  • Tren regelmessig; svetten og den fysiske utfoldelsen virker "rensende" både på hud, forbrenning og det mentale!

Én kommentar

Jeg elsker slike opplysende innlegg fra dere! Dere beviser gang på gang at dere kun er ute etter å bedre folks helse, og ikke ønsker å tjene på "ulumskheter", slik som andre vil... :o) You rock!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits