SLIK skal en god PT se ut!!

Hvordan, sa du? Er det en mal på hvordan en god PT skal se ut? Må en god PT være en refleksjon av de resultater du forventer ved å trenes av han/henne? Eller hva med instruktører generelt: må din zumba-instruktør se strøken ut for at du skal overbevises om at denne treningsformen er bra?

Jeg kom helt nylig over et utsagn på et kjent nettsteds-medium hvor noen uttrykte sin overraskelse over at instruktører på anerkjente treningssentre kunne ha pondus.. Jeg har også hørt "rykter" om at en kjent treningssenterkjede har gitt signaler til sine ansatte om at de plikter å holde seg i "form", ettersom de skal være forbilder...

KAN man ikke gjøre andre gode, selv om man selv ikke er et levende kroppsideal? hmmmm, det får meg til å tenke på et tidligere blogginnlegg jeg hadde, der jeg trakk fram suksessfulle trenere, som feks Tom Nordlie (kjent fotballtrener) og Kjell Arve Husby (treneren til Vebjørn Rodahl)...bare for å nevne noen. Personer som har skapt toppidrettsutøvere og gode resultater, uten nødvendigvis å være i stand til å gjøre samme prestasjonen selv!

En god trener er en som evner å få fram det beste i en lovende utøver; som evner å få til en formforbedring, og som får den enkelte til å hente fram Dj#¤%#& i seg når det virkelig gjelder. Det er en som har en god pedagogisk formidling og faglig forståelse. Må det da også være et perfekt forbilde rent kroppslig eller prestasjonsmessig?Hvordan er ditt syn på instruktører og PT'er i vår "bransje!"? Bør de være topptrente og "perfekte", eller velger du faktisk også å gå på timer med instruktører som ikke nødvendigvis ser 100% perfekt ut? Gir det deg motet til virkelig å gå på timen; at man ikke MÅ være perfekt, eller gjør det at du mister troen på effekten av timen? Legger du vekt på personens formidlingsevne og motivasjonskraft, eller mest på utseendet?

8 kommentarer

Camilla Charlotte

24.01.2012 kl.12:37

Jeg synes det er mange som gir uttrykk for at det er mye viktigere for dem å se bra ut selv enn å faktisk gjøre jobben sin.

Men jeg har også hatt en kjempe erfaring med ei som jobber på sats. Ho sa bla at man går som oftest opp i vekt av å trene riktig. Pga muskler. Dette er noe som jeg trengte å høre.

Trene riktig og spise riktig er veien til suksess! =)

finneformen

24.01.2012 kl.12:41

Tror jeg hadde vært mere komfortabel med en trener som som var oppløftende og motiverende, skapte treningsglede og ny giv på tross av en mulig pondus, fremfor et muskelberg som stram i maska skremte meg til å ta planken og 200 situps :) Men synes det er fordel om PT ser sunn og frisk ut :-)

chipseh

24.01.2012 kl.13:30

Jeg får motivasjon om instruktøren eller pt er i god form selv, men er ikke det som skaper mest motivasjon hos meg. For at jeg virkelig skal gå på en time, eller hos en personlig trener så må personen være flink til å presse meg, flink til å motivere i seg selv. Jeg er så heldig at jeg har faste timer på hvor de fleste av instruktørene er utrolig godt trente (ikke grunnen til at jeg går på de) men i tillegg så er de også flinke til å se meg. De vet om kneskaden min noe som gjør at de har hjulpet meg til å finne ut av enkelte øvelser jeg kan gjøre istedenfor blant annet hopping. De presser meg også til en vis grad i tillegg til at ei av de også spør meg flere ganger i løpet av timen sin om det går bra med meg. Det er utrolig flott syntes jeg :D Så om de motiverer og presser meg så er jeg fornøyd, da har det ingenting å si om personen selv er godt trent eller ikke.

Silja

24.01.2012 kl.14:39

Jeg er så anti kroppshysteri at jeg helst ikke burde kommentere dette.... men jeg klarer ikke la være! ;-) Hva er 100% perfekt???? Og hvem bestemmer hva som er100% perfekt?? Jeg trenger ikke si mer ;-)

Jeg setter som forutsetning at PT'n vet hva han/hun driver med; kunnskap og formidlingsevne er en forutsetning, utseende og antall kilo er ikke det! Utover dette er det kun en ting som gjelder: kjemi! Har du god kjemi med PT'n så fungerer treninga. God kjemi kan være så mangt men jeg tror nøkkelen ligger i om man selv er i stand til å formidle sine behov og ønsker slik at PT'n kan legge til rette treninga slik at du oppnår de resultatene du ønsker. Det skader heller ikke at man har det litt gøy underveis ;-) Det mener nå jeg da ;-) Silja

Slankerinna

24.01.2012 kl.21:35

Når jeg trente fast på sats for noen år siden hadde jeg en instruktør på høypulstimene som var helt fantastisk!

Han hadde pondus,var lav og hadde nesten ikke hår,men en mere motiverende treningsleder og humørspreder skal en lete lenge etter,jeg lo meg i hjel enkelte ganger av de motiverende skrikene han hadde og den morsomme "dansen"han la inn i timen.Det var et stort tomrom når han sluttet og det startet en ny kjekk mann med fantastisk kropp.Greit,hadde jo noe fint å se på der jeg hoppet og svettet,men jeg ville mye heller hatt den gøyale lille pondus-instruktøren tilbake;)

Niina

24.01.2012 kl.21:51

Veldig interessant innlegg! Bare fordi en person ser slående ut betyr ikke at vedkommende er i stand til å utgjøre jobben sin - å få ut det beste i deg. Selv bryr jeg meg ikke så mye om hvordan trenerne og instruktørene ser ut, så lenge de klarer å gjøre jobben sin. :)

tidfortrening - kristin

24.01.2012 kl.22:46

Her er noen tanker jeg hadde for litt siden rundt noe av det samme .. http://tidfortrening.blogspot.com/2011/11/min-rolle-som-instruktr.html
Veldig interessant innlegg, og interessant blogg også forsåvidt. :) Første gang jeg leser her, ser jeg har gått glipp av mye.

Skal sies at jeg jobber selv på Elixia og begynner igjen nå på mandag etter endt svangerskapspermisjon. Etter to tette svangerskap ser kroppen virkelig ikke optimal ut, men vet du hva, det driter jeg i... Selv er jeg fornøyd, og jeg trives med den jeg er. Det er det viktigste for meg, og jeg tror faktisk at det gir en bra motivasjon for kunder også for å se at Pten også er "menneske" og ikke en robot.

Å formidle trening har ingenting med muskler å gjøre, men pedagogikk... Satt litt på spissen. ;)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits