Kokt skinke....eller kokt skrott?

 

Test av kokt skinke

 

Kokt skinke er standardeksempelet på magert og proteinrikt pålegg som anbefales de fleste, både for de som tenker vektegulering og for de som er opptatt av proteiner i kostholdet. Men har du noen gang tenkt over hva kokt skinke er, og hva kriteriet er, for å kunne kalle sitt produkt kokt skinke? ...Eller hva som skiller merkevarene fra de rimeligere varene (ér det noen forskjell?)

KOKT SKINKE: et kjøttparti fra grisens skinke (!) som er kokt. Ordinært tar man et stykke kjøtt og legger det i en form før kokingen starter (lagt skinke). Men av rimeligere metoder har man de der man bruker avskjær og grovt kvernet kjøttbiter, tilsetter "lim" (for at bitene skal henge sammen) og putter de i pølseskinn før koking. Disse har ofte en rund fassong, og innholder ofte mye vann (tilsetningsstoffene binder mer vann).

  • Den tradisjonelt lagte skinka har som regel best smak,  men er ikke så lett å få til å se fin ut (jevn overflate)
  • Den rimelige varianten av skinke smaker som regel ikke fullt så bra, men ser meget jevn og fin ut

 

Klikk.no har, med hjelp av en slaktemester, rangert markedets skinke-produkter i forhold til smak, konsistens og utseende. Med i testen er produkter fra Coop, Finsbråten, Grøstad, Gilde, Bjerke, Nordfjord, Coop Xtra, Rema1000, First Price, Jacobs og Farmen. Trodde du de mer eksklusive variantene alltid var best?

Sjekk testresultattene her!

 

Én kommentar

ja skinke er godt det :- D

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits