Du kan ikke knuse eller fryse bort fettet!!

Som Byavisa i Trondheim skriver; du kan ikke knuse bort fett fra kroppen!

For flere år siden kom maskiner som ved hjelp av ultralyd, skulle fjerne fett fra kroppen. Nå har det kommet nye versjoner, som "fryser" bort fettcellene. Og som en av de ansatte ved slike klinikker selv sier: 

 "Jeg kunne jo ikke holdt på så lenge hvis resultatene uteble"

 

*Kremt*  - er det virkelig så lett??

NEI! Og man kan i høyeste grad fortsette selv om det ikke virker. Det er slik mange useriøse aktører driver på: for troen og desperasjoen blant oss alle, gjør at vi stadig gjør nye forsøk på nye tiltak. For "tenk om det virker......"

Men det virker ikke. Vel, joda, det er mulig du får mindre mage (om det er der du behandler!), men fettet forsvinner ikke ut av kroppen. For fett som frisettes fra ett sted, vil kun sirkulere rundt og legges til et annet sted. Fett kan ikke tisses ut, slik behandleren i artikkelen videre uttaler (og flere andre reklamerer for!):

"Alt forsvinner ut gjennom lymfesystemet. Det ser jeg også av reaksjonen til de som tar behandlingen. Straks de er ferdige, må de på toalettet."


Mulig de må på toalettet, men kanskje fordi de har ligget lenge under behandlingen, og ikke minst vært litt spent i forkant? For fett kan IKKE LØSES I VANN, hvilket betyr at fettet kan IKKE TISSES UT. Og det som kommer ut av tarmen, er ikke stoffer fra innsiden av kroppen: kun rester fra ufordøyd mat. Fett kan heller ikke fordampes eller svettes ut (dette er jo igjen vann, og fett løser seg som kjent ikke i vann altså!).

 

SLIK FORSVINNER FETT FRA KROPPEN!

Fett kan forsvinne fra kroppen på to måter; ved et kirurgisk inngrep der du regelrett skraper, suger eller graver vekk fettet. Men også på naturlig vis, hvilket vil være forbrenning. Når fett forbrennes, frisettes energien i komplekset (vi trenger energi til å bla bevege oss, derfor er jo trening bra fettforbrenning!), og vi får restproduktene fra fettkomplekset: vann og karbondioksid. Skal fett fjernes fra kroppen på naturligvis må det altså være skapt et behov for ekstra energiforbruk. Og det er som kjent bevegelse som gjør slikt!

Kun trening og kirurgisk inngrep kan altså fjerne fett. VI vet hva vi ville velge!!

Kvinnetrening.no hjelper deg gjerne dersom du vil teste den effektive, naturlige måten å fjerne fett på!

 

KILDER:

5 kommentarer

GhanaDama

20.02.2012 kl.09:30

takk for informasjonen, glimrende blogg!

Mathilde

20.02.2012 kl.11:23

Herlig innlegg. Som alltid :)

Mandy

04.03.2012 kl.21:26

Jeg vet ikke hvor sant det er om fettfrysing fungerer eller ikke men du tar feil når du sier "det som kommer ut av tarmen, er ikke stoffer fra insiden av kroppen: kun rester fra ufordøyd mat."

Hva tror du leveren gjør når den renser blodet?

kvinnetrening

05.03.2012 kl.18:57

Mandy:Heisan Mandy! Når leveren "renser" kroppen er dette i form av mange ulike mekanismer. Feks har den enzymsystemer (fase-1 og fase-2 enzymer) som avgifter kroppen for medikamenter, alkohol og frie radikaler ved å metabolisere de (altså kjemisk endre de så de kan forbrennes, eller skilles ut via urin). Videre er leveren rensende mht feks amoniakk, og er forstadie for urea-dannelse, som altså til slutt også tisses ut (altså skilles ut via nyrene). Leveren kan ellers skille ut kolesterol via gallesalt-dannelse via tarmen, og disse brukes til fettopptak via tarm inn i kroppen (og noe av gallesaltene går tapt via avføring).

MVH Therese

Alice :-)

10.06.2012 kl.17:27

Hei!

Jo, man kan fryse vekk fettet- 20-40 % av det fettet man jobber med vil etterhvert forsvinne på en tid som tar ca 1-4 måneder. Kroppens fettceller er meget motstandsdyktige, og overlever oppvarming ved f. eksempel laser og ultralyd.

De tåler imidlertid lite kulde, og dør om de utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet i en tidsperiode på omkring en time.

Metoden kalles Cryolipolyse, og er utviklet ved Wellman Center for Photomedicine, Massachusetts General Hospital i Boston, tilknyttet Harvard Medical School.Teknnologien er godt utprøvd gjennom de 5 siste år, og kan ikke sammenlignes med ultralyd eller andre metoder som markedsføres under "fettsmelting".

Fettceller som utsettes for kulde over tid vil skades. Cellene krymper over tid og fjernes til slutt av kroppens egne ryddeceller.

For å holde dette ved like er det jo en selvfølge at man må ha et sunnere kosthold og vanlig mosjon i hverdagen.

Dette er dessuten en ikke kirurgisk metode som veldig mange vil komme til å foretrekke istedet for en kirurgisk operasjon. Man får ikke arr, og kan rett ut i jobb og trening etter behandlingen.

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits