Den virkelige "100% veimat" finnes!

Jeg har nylig bidratt i en liten reportasje i lokalavisen om mattilbudet på bensinstasjoner. Det var ikke vanskelig å se (får bekreftet!) hva folk kjøper når de stopper innom bensinstasjonen, for da vi gikk inn for å gjøre reportasjen var det kø foran disken. Foran pølsedisken må jeg vel påpeke da!

Man kan faktisk gjøre gode innkjøp på bensinstasjoner også, for nå finnes tilbudet der. Det er bare å klare å åpne øyene for de, og ikke blindt gå til pølse/kake/bolle disken. Men det er vanskelig å unngå da, når det lukter nystekte boller i lokalene (godt gjennomtenkt salgstriks!) og de presenteres meget bra iøynefallende ved siden av kassa. Vareplassering er alfa omega ;)Jeg ble overrasket over nå å finne et fornuftig tilbud på varmrettmenyen i forbindelse med denne reportasjen; ikke bare en kyllingburger (som ofte likevle er dårlig kvalitet), men en kyllingFILET burger i fullkornbrød! Derfor gjorde jeg en ny vri på min egen impulskjøping i går, da jeg tilbragte store deler av dagen i bil. Normalt svinger jeg innom en dalgligvarehandel og gjør innkjøp ala det som er omtalt i den nevne avisreportasje. Men i går dro jeg altså rett til bensinstasjonen...den som selger 100% veimat, men som kun markedsfører den maten som ikke akkurat kan kalles sjåførmat! (Veimat bør jo være mat som holder en årvåken og konsentrert, ikke akkurat hva baconpølser og hamburgere med følge av brus, gjør!)

 -Jeg skal ha en kyllingfilet-burger, sa jeg i kassa!

"Vil du ha pommes frittes til?" ... han skjønte raskt at dette var dumt spørsmål på min lattermilde hoderisting. (Hallo? Pommes Frittes når man velger nøkkelhullsmerket meny?)

Første opplevelse jeg hadde av menyen; samme som ved all junkfood-lignende servering i grunn: det du får ligner absolutt ikke på bildet:

Ikke akkurat påfallende likhet på disse bildene, eller hva?

Neste erfaring; det er ikke en kyllingfilet naturell, men en som er fullt innsatt av sterkt krydder. Hadde nok vært bra med den rømmedressingen som normalt følger, men som jeg høflig takket nei takk til...

Setter meg i bilen og gjør neste typiske erfaring; Søler i fanget! Ut og helle vann på tunikaen (- Typisk altså, og jeg som er på veg til årsmøte i ernæringsfysiologenes forening!)

Men så til den endelige dommen da. Smaker det bra? Er det sunt?


Jeg synes det faktisk smaker ganske bra, selv om det er litt tørt uten dressing. Med tomater og sylteagurk får jeg likevel nok saftighet i denne enkle matretten. Følelsen etter å ha spist det hele er også behagelig; akkurat passe mett og ganske god samvittighet for en treningsnarkoman som meg :) Rett og slett et greit alternativ da!

Så - 100% veimat finnes altså. Bare man er kritisk nok og banser seg veg mellom kakedisker, bolleposer, påskemarsipan-rett-ved-siden-av-kasseapparatet og studerer nøye nok over menyutvalget!

3 kommentarer

På vei

13.03.2012 kl.13:15

Nice! :D

Eva L Larsen

13.03.2012 kl.21:16

Supert skrevet...Det gjelder bare å få øynene opp:-)

Benedicte Bendiksen

14.03.2012 kl.06:50

Ja, jeg tror også det handler om å ville finne de sunne variantene av veimat. Jeg tror mange, inkludert meg selv, tenker at man har lov å unne seg noe godt når man skal kjøre langt. Helt fra jeg var liten han vi fått noe ekstra godt i bilen, gjerne også en chips pose og en sjokolade. Nå som jeg er voksen og har barn selv så tar jeg meg i å gjøre det samme, men med de flotte bendit posene som mange bensinstasjoner selger så er det en mye bedre snacks enn en sjokolade! Har begynt å kjøpe en liten pose med annanas til Levi, gjerne også noen knaskegulrøtter. Og han er strålende fornøyd :) Selv prøver jeg å pakke med niste slik at jeg slipper fristelsene på bensinstasjonen! Trikset er å betale for bensin ved pumpen, ikke gå inn! hehe

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits