Hva betyr det å ta seg selv høytidlig?

Med dette mener jeg; 

HVILKE TEGN ER DET SOM KJENNETEGNER EN SOM VIRKELIG BRYR SEG OM SEG SELV FOR SIN EGEN DEL?

Jeg er fornundret over hvor stor innsats, hvor store summer og hvor mye energi vi mennesker bruker på ting som sminke, hud og hår, med andre ord de tingene som er synelige til en hver tid. 

Nevner i fleng, sminke (i bøtter og spann), hudpleie, botox/restylane/kosemtisk kirurgi, frisør/hårfarge/hårextentions og MYE MER :)

På den andre siden så tar man ting som ikke er så synelig, som er tildekket av klær store deler av året, ikke fullt så høytidelig. 

Som gjør at jeg stiller meg spørsmålet: hvorfor?

Hvorfor prioriterer vi sminke, hud og hår så mye foran det å bruke samme tid og energi på kropp og helse...?

  • Kan det være fordi det å ha en veltrent kropp og det å være sunn faktisk krever en innsats?
  • Kan det være det at resultatene ikke kommer like raskt?
  • Kan det være fordi resultatene ikke er tilfredsstillende umiddelbart?

Om man ser på det i det store perspektivet så finnes det jo ingen tvil om at helsen bør komme foran sminke, hud og hår (så det er sagt; vi vet jo at sunt kosthold og en sunn livsstil gir bedre og renere hud, sunnere hår og frikere negler...-som en liten ironi!) og at prioriteringene kanskje burde endres?

Kanskje vi burde legge mer tid på helsen? Og kroppen? OG livsstil?
For meg er en person som bryr seg om seg selv en som tar vare på HELE kroppen og ikke bare de delene som synes over klærne og utenpå kroppen, men som faktisk gjør det for egen del fordi det å føle seg vel er noe de gjør for egen del.

At det er lett å gjemme en kropp man er misfornøyd med under store klær, kan kanskje flere enn meg kjenne seg igjen i?

(Etter mitt svangerskap gikk jeg leeeenge i store tunica o.l., aldri trange klær...!)

Vi vet jo selv hva som er under klærne og hva vi evt er misfornøyd med, og bare fordi vi "lukker" øynene i bare et kort øyeblikk betyr ikke det at verden er annereldes når vi åpner de igjen.

Påstand fra meg;

På jakten etter den korteste og enkleste veien til mål tar vi ALLE de snarveien som er mulige å ta (jeg også, bare så det er sagt! :)), det som gir raskeste resultat, som feks å bruke tid og energi og penger på de tingene som synes. Hvorfor? Nettopp fordi DET ER DEN KORTESTE OG ENKLESTE og ikke minst.... DEN MINST SMERTEFULLE veien til mål!

For det å ta en time hos frisøren tar jo nettopp det... en time.
Hva koster det å holde kroppen i samme stand som frisøren kan gjøre med håret ditt?

Tid til trening: fire timer pr uke, ca 3% av tiden din i løpet av en hel uke.
Tid til kosthold:  tid på dette bruker du uansett, det handler bare om å lage den rette maten, ikke prioritering av mer tid!

Om det koster noe mer?

Javisst, det gjør det! 

Har vi noengang stilt oss selv spørsmålet om hvorfor en Mercedez koster mer enn en Lada?
Alle vet at kvalitet koster litt mer der og da, men over tid så er det sannsyneligvis billigere (man slipper kanskje å reparere så ofte? kvalitetsprodukter har lenger holdbarehet).

Altså;
 Om du legger tid og energi på dine egen kropp og helse NÅ, sparer du deg selv, ikke bare NÅ, men også i FREMTIDEN for en potensiell belastning, både økonomisk og tidsmessig, i form av sykdom, som feks hjerte-kar sykdommer, diabetes, muskel og-skjelett lidelser og mange fler.

Mennesker lever 85% av livet sitt friskt og de resterende 15% med en mangelfull livskvalitet (ref DALE undersøkelse, som sier at gjennomsnittsnormannen lever i snitt ca 73 år med god helse, og de resterende 8 årene med helse under den kvaliteten det skulle kunne være)

Skylder man ikke seg selv å sørge for at HELE livet vi lever er av god livskvalitet og ikke lide deg gjennom år med dårligere livskvalitet?

Ja, jeg vet at dette kan virke som en fjern fremtid for mange av oss, som i dag lever i vår beste alder... men på lik linje som frøet som såes på våren høstes på høsten, så legges frøet for god helse allerede i dag.

Det er opp til DEG å ta deg selv høytidelig...
Det er opp til DEG å investere tid, penger og energi på din kropp og helse, OGSÅ DEN PÅ INNSIDEN SOM INGEN ANDRE SER...
Det er opp til DEG å styre din egen fremtid...

I all respekt -jeg ønsker bare at du som den gode personen du er, skal tenke på hvilken makt du har over deg selv og din egen kropp go helse og ikke minst din fremtid.
Bruk den makten på den beste måten...DET er å ta seg selv høytidelig det :)

Heier på deg hele veien!

Kine
 

4 kommentarer

kristinøstevik

07.04.2012 kl.21:54

Du får sagt det du..

Kate Elin

09.04.2012 kl.08:52

Er så kjipt når folk skrive det vi vet men som vi helst ikke vil vite ;) Well said though! :)

kvinnetrening

09.04.2012 kl.18:19

Kate Elin: Jeg forstår godt hva du mener... det viktige er å ta med seg det man ønsker å implementere i sitt eget liv, husk at alt er ikke like viktig for alle :) Klem Kine

kvinnetrening

09.04.2012 kl.18:20

kristinøstevik: Ja, jeg får jo det...:) ta med deg det du selv ønsker, husk at det ikke er alt som er like viktig for alle :) klem Kine

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits