Så 'e det på'an igjen, på'an igjen, på'an igjen..

Høytid og ferier ødelegger for mange. Uker med trening og bra kost "ødelegges" av god mat, snacks og slappe sofadager. Alt forgjeves. Igjen! Eller?

For meg er slike høytidsdager virkelig gode og motiverende - de lar meg kjenne på kontraster, samvittighet, nytelse, frustrasjon - og glede over at normal hverdag kommer tilbake. Jeg er av den typen som mener at total avhold fra "usunn" mat er mer ødeleggende enn styrkende. Vi " moderne" mennesker, tilvendt vår matkultur vil alltid ha et visst behov for å kose oss med usunn mat en gang i blant. Å fornekte denne lysten over lengre tid, virker for de fleste mest destruerende på ens forhold til mat, selvkontroll og kropp. Det er viktig å unne seg noe iblant, og gi litt etter for slike behov. Det ødelegger så absolutt ikke!

 

Hva er sunt og hva er usunt? Hvor og når går grensa?

Det er summen av dager som teller. Hva gjør du av trening og matinntak i hovedandelen av dine tildelte dager? Det er IKKE unntakene som ødelegger. At mange i dag har overvekt og helseplager handler om at de har tatt kjøpekraften med seg til full nytelse HVER dag. Det er lørdag, jul og påske hele uken gjennom. Gatekjøkkenmat, potetgull brus og godis hører ikke til i hverdagen.

Men du blir ikke syk eller overvektig av å unne deg dette noen dager nå og da. Som nå i påsken! Kanskje merker du det på overskuddet? Kanskje merker du det på vekta? Men disse 4-5 dagene klarer ikke spolere flere ukers arbeide. Ta bare tilbake hverdagen med godt humør og samvittighet, og se at du raskt finner formen igjen! Dette synes jeg er så herlig med ferie og høytid. For først er det sååååå digg med godis. Så merker man det litt på overskuddet, magen og vekta.. Og så kommer lengselen etter den strukturerte hverdagen. Og lettlesen over at den er der igjen - samtidig som at motivasjonen for en sunn linje er styrket betraktelig!!

Å kjenne på kontraster gjør godt. Så ikke fortvil: bruk fustrasjonen på en positiv måte: kjenn deg styrket for en ny, sprek uke!

Én kommentar

Silja

10.04.2012 kl.12:01

Blinkskudd!! Knallbra innlegg! Silja :-)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits