Verdens aktivitetsdag. I DAG!!

Visste du - at I DAG er verdens aktivitetsdag?? Eller "Move for Health day" som man vil kalle det internasjonalt!

Hva gjør du for å være tilstrekkelig aktiv HVER dag - ikke bare de utvalgte treningsdagene dine. Husker du vi nylig skrev om noe tilsvarende: det å være aktiv og det å trene! ?

Vi anbefales å være MINST i 30 minutter i slik type aktivitet som gjør oss lett klamme og andpustne hver dag. Og det kan gjerne deles i flere, mindre økter pr dag. Dét høres da overkommelig ut, eller hva? Likvel klarer ikke Norges befolkning å etterleve dette. Nei, for hele 83% av befolkningen klarer IKKE å bevege seg 30 minutter med moderat intensitet. Det skremmer meg!

Helsegevinsten er STOR ved å bruke kroppen fysisk. Vi kan forebygge óg behandle alle våre folkehelseutfordringer (overvekt, diabetes-2, hjerteinfarkt, muskel-skjelettlidelser, depresjon) med mer aktivitet. Og vil man ned i vekt, bør innsatsen økes noe mer (anslagsvis minst 60 minutter slik type aktivitet). Det er SÅ enkelt om man bare vil: til/fra skole og jobb, som bonusturer på morgenkvist eller på kvelden - eller til og med midt i lunsjen (-for å øke apetitten ytterligere før måltidet). 30 minutter KLARER ALLE!

 

 

Helseeffekten av å gå fra en inaktiv hverdag med lav aktivitet, til en aktiv hverdag med middels aktivitet (30 min pr dag) er STOR. Selvfølgelig har du ytterligere effekt av å øke aktivitetsvanene enda mer (høy), men du ser at den største effekten er Å TA DET FØRSTE STEGET! (kurven stiger brattest i starten!)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits