Kostholdsopplevelse på tur!

Det har lenge vært kjent at kostholdet på de britiske øyer er blant det aller verste i den vestlige verden.
Nå har jeg endelig fått oppleve dette selv, etter en langhelg i Skottland.

Fantastisk natur?! Vakkert J

(..grønt så langt øyet kan se...)

(..litt historisk påfyll :))

(en stk flott kjæreste ...og utsikt, selvsagt;))


Har hatt en super langhelg, sett masse skottsk høyland, smakt på whiskey, på lokal mat,  besøkt et whiskey-destilleri og mye mer.
Med andre ord en fantastisk flott helgetur.

MEEEN, når det kommer til kostholdet ble jeg overrasket.

Her sitter skottene på alle mulige ressurser.
Vi har kjørt bil på kryss og tvers her i fire dager og det er kuer, sauer og høner på hvert eneste jordet, som det er for hver eneste 20 meter. Altså, mange dyr!

De har åker på åker med korn, det er ikke alt som brukes til whiskey J

De har god tilgang på fisk, omringet av hav og med drøssevis av elver.

 Vi vet at det å spise ren mat er det beste vi kan gjøre.
Trekker vi det enda lenger er det aller beste å spise kjøtt fra gressbeitende kuer. Spise egg fra frittgående høns, dog også spise frittgående høns. Fisk fra havet, ikke fra oppdrettsanlegg. Drikke råmelk, ikke pasteurisert.

 

Altså: skottene har all verdens forutsettinger for å leve virkelig sunt.

 Hva er så realiteten?
 

 De britiske øyer ligger på topp tre på overvekt og fedme, på dårligst kosthold målt i henhold til vestlige rettingslinjer. De ligger høyt oppe listen over hjerte-kar sykdommer og andre livsstilssykdommer.

 

 Kanskje ikke så sart når frokosten vi får servert består av bacon, pølse, egg, bønner, blodpudding, hvit brød, smør, syltetøy, smørbrød av alle varianter. Kaffe eller te med sukker.

 

 Kjeks til alt av kaffe og te.

 

 Mye fritert mat, mye hvit brød til alle måltider.

 

 Jeg vet ikke om det bare er jeg som stusser over sånt, men det er jo så trist. Dette er et av de vakreste steder jeg har sett, så naturtro og storslagent. Det lukter sunt! Så kommer et slikt kosthold til syne og det blir jo bare trist.

 

 Kampen mot dårlig kosthold, overvekt og fedme, inaktivitet og livsstilssykdommer har nok bare startet, men likevel blir jeg trist av å se sånt.

 

 Igjen så kan man selvsagt bare starte med seg selv.

Med denne bloggen ønsker vi å hjelpe alle som ønsker å leve litt mer sunt.
Jeg håper du føler du får informasjon som kan hjelpe deg til å ta de rette valgene når det kommer til livsstil. Det er bare du som bestemmer over din egen kropp og dermed helse. Det er ikke så vanskelig ?det handler bare om å gjøre det, når alt kommer til alt.

 Din kropp ? din helse ?ditt valg.

 

 Heier på deg ?du velger selvsagt rett!

 

Kine

2 kommentarer

fitnessblom

23.05.2012 kl.07:19

Det er forferdelig trist at det skal være lettere og billigere å få tak i junkfood enn skikkelig næringsrik mat! Flott blogg!

Beate

11.06.2012 kl.22:20

Hei!

Vi var i Skottland i fjor sommer (Edinburgh) og der syntes jeg faktisk ikke det var så ille mat å få tak i. Jeg hadde egentlig sett det for meg mye verre. Men, det var jo helt klart flere dårlige alternativer på menye enn det var gode. Selv holdt jeg meg til fisk og salat. Ble positivt overrasket da jeg fant ut at de hadde mye rawfood/superfoodsalat der :)

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits