Siste: Slapphet i sommervarmen? Kúr 3 av 3!

En varm kropp fungerer ikke optimalt. Varmen dehydrerer oss og reduserer apetitten, men den virker også utmattende i seg selv. Fysiologiske prosesser i kroppen fungerer optimalt ved 37,5 - 38 grader, men temperaturøkning utover dette reduserer vår yteevne. Kombinasjonen overopphetet+ dehydrert + energifattig er en idrettsutøvers værste "fiender"!

Å reise seg rett fra solsteiken og tre på seg joggeskoene er altså ingen god idé.

 

Du bør tilrettelegge for at treningen skjer når kroppen er mer uthvilt (og hvile i solen er altså ingen god løsning!). Det kanskje smarteste du gjør, er å legge treningsøkten tidlig på formiddagen, en times tid etter frokost og drikke inntak, og før du går ut og blir for varm og slapp. Da har du forresten hele dagen framfor deg, uten å måtte sette av tid for trening senere. Er du derimot ingen morgenfugl, bør du planlegge godt for å få en mer eller mindre perfekt tilrettelegging av treningsøkten.

Gå inn i skyggen minst en times tid før treningen starter.

La kroppen få mulighet til å avkjøle seg igjen og hente overskudd. Bruk gjerne halvannen times tid før trening i skygge, og et tilrettelagt, lettfordøyelig måltid med væske. Et tips er feks smoothies, der du enkelt har kombinert både væske og energiinntaket før treningen.

 

- NÅ ER DU GODT RUSTET FOR TRENING, SELV I SOMMERVARMEN! -

Én kommentar

fitnessblom

31.05.2012 kl.07:46

Mange fine tips om trening i sommervarmen! De skal jeg ha i bakhodet. Bare dumt her ikke er noen sommervarme lenger... 7 grader ute nå...

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits