Oppskrift marathon - er du med?

Karber opp før Sparjentebølgen, som jeg deltok på i går. Kjenner det godt i bena i dag; den virkelige GOD-FØLELSEN når man har tatt seg litt ut! Jeg valgte et måltid av hovedsakelig karbohydrater før løpet, emd innslag av proteiner for å roe blodsukkeret: havregryn, fullkornshjerter, cottage cheese, kakaonibs, banan og ekstra lettmelk!

 

I dag, dagen før helgen, tenkte jeg å spandere noen gode oppskrifter. Jeg liker å lage god, velsmakende mat - som også gir en følelse av å være sunn. Så her skal du få tre oppskrifter som er sunne, men kanskje med et preg av snack over seg (-så de passer godt en fredagskveld!).

BANANMUFFINS MED FIBER

Til denne oppskriften tar jeg utgangspunkt i min søsterst suverene, amerikanske muffinsoppskrift - den er super å bruke som basis og gir muligheter for manfoldige variasjoner. Disse muffinsene blir normalt farlig høye - gode muffinsformer er et must :)

Som dere kanskje aner av bildet her: 

 • 1 dl mandelmel (fettredusert, fås på helsekost)
 • 2 dl sammalt grovt hvetemel
 • 1,8 dl siktet hvetemel
 • 1 dl canderel kunstig strøsøtning
 • 1 klype salt
 • 3 ts bakepulver (mulig det holder med 2 ts)

 

Dette blandes lett sammen, og i en egen bolle blandes det våte:

 • 1 egg
 • 0,75 dl rapsolje (evnt annen smakløs olje)
 • 3 gode spiseskjeer kesam
 • 3 dl ekstra lettmelk
 • 1 godt moden banan, raspet eller most med gaffel

Så røres det våte og det tørre sammen, og muligens må du justere med melk, slik at det ikke blir for tørt (om melet ditt har stått lenge i skapet, suger det mer fuktighet til seg): se gjerne konsistensen jeg har på min røre!

Så fordeler du dette i muffinsformer, og strør hakkede mandler over. Jeg bruker papirformer i et muffins-stekebrett til 12 stk små muffins. Fikk noen til overs som måtte stekes i neste omgang; totalt 17 stk muffins!

STEKES VED 220 GRADER I 15-25 MINUTTER (stikk en tre-grillpinne, eller fyrstikk, i en av de for å sjekke om de er ferdig stekt. Det skal ikke henge deig igjen på pinnen når du trekker den ut igjen!)

Mmmm, passer godt til ettermiddags kaffen, og hver av disse 17 stk gir 111 kcal, 4,3 gram protein, 11 gram karbohydrat (2,2g kostfiber) og 5,6 gram fett. Da passer det med 2 stk for de fleste av oss ;)

(til sammenligning gir de ferdige, vakumpakkede muffinsene fra butikken 450 kcal pr stk!!!)

 

TAPAS: SNØFRISK RULLER MED LAKS

Røykt ørret i potetlefse med snøfriskDenne kan jeg ikke ta æren for selv; den lærte jeg egentlig av vår egen Kine her i Kvinnetrening, etter at hun blogget om det fra en venninnekveld. Den er knallgod, og jeg bruker den ofte som "forrett" når vi griller ( i stedet for "ventepølse" som mange andre bruker..), og den er alltid fast innslag når vi har koldtbord.

 

 • 1 pk spekemat-lefser (potetlefser)
 • 1 boks snøfrisk med dill (eller philidelphiaost med gressløk om man vil ha mindre fett!)
 • 1 pk røkt laks i skiver
 • Crispisalat

Smør hver lefse med et godt lag av osten, legg over salatblader i øverste del av lefsen, på tvers, og deretter 2-3 skiver laks på tvers. Rull fra denne kanten og helt sammen til en lang rull. Skjær munnfull-store biter, enten rett over, eller lett på skrå over lefserullen. Jeg oppbevarer hele rullen på serveringsfatet med gladpack/plast over til rett før servering (-og da skjærer jeg de opp!)

 

TAPAS: BRUSCHETTA MED LAKS OG GUACUMOLE

 Denne testet jeg forrige helg, og er helt frelst. Fra å ha ovenfornevnte tapas-rett som favorittkos, er dette den nye - smak og konsistens gjør den KNALL! Jeg fant oppskriften hos Godfisk (der også vist ved video!), som har en rekke andre spennende tapasoppskrifter basert på fisk! Jeg endret denne oppskriften litt fordi jeg manglet noen ingredienser, og fordi jeg ønsket mindre fett og mer proteiner. Så framfor ørret som marineres og stekes, brukte jeg det jeg hadde for hånden; røkt laks. Og framfor det fetere produktet creme fraiche, brukte jeg den magrere og mer proteinrike kesam!

 • 1 stk lang pariserloff (evnt grov variant for mer fiber)
 • 1 pk røkt laks
 • 1 boks kesam original
 • 1 avocado
 • 1/2 lime
 • 1 fedd hvitløk
 • litt salt

Skjær loffen i tynne skiver, legg de på bakepapir på en stekerist, pensle lett med litt rapsolje, og stek de sprø og gyldne midt i ovnen i ca 10 min i 180 grader. Mos samtidig avocadoen godt med en gaffel, og bland inn saft fra en 1/2 lime og knus et hvitløksfedd og rør inn. Tilsett deretter 2-3 ss kesam, og smak til med salt.

Legg en god spiseskje avocadomos på hver ferdigstekte bruschetta (de må gjerne være kalde!!), og ha deretter en liten lakseskive oppe på avocadomosen. Legg en liten dæsj kesam (ca 1 ts) på toppen (-her kan det godt være at den beskrevne korianderyoghurten i originaloppskiften er enda bedre, det gjenstår for meg å prøve. Kesam var uansett godt!!)

 

KVINNETRENINGS UTFORDRING TIL DEG - K O N K U R R A N S E ! ! !

Lag et blogginnlegg, helst med bilde, av din smarte, sunne favoritt snackoppskrift (søtt eller mat-relatert) og legg linken i vårt kommentarfelt. Da kan du jo også dirigere mer trafikk til egen blogg, og vi får mulighet til å se bilde av retten (oppskrifter uten bilde blir sjeldent testet...)

I mangel av egen blogg, kan du legge oppskriften direkte inn i kommentarfeltet!

 

Vi trekker ut en tilfeldig "vinner" etter helgen, der premien er en hvit sportstopp i str XL (de er stramme; undertegnede/avbildede bruker denne str!)

8 kommentarer

kristinostevik

08.06.2012 kl.21:55

Ingen blogg for øyeblikket - men har notert ned muffinoppskriften, den skal bakes i morra! Takk!

Ragnhild

09.06.2012 kl.09:39

Jeg er ikke så fan av søtning som slutter på -ol jeg, og prøver heller å søte med ting som er naturlig søtt (dadler, banan...). Selv om jeg vet at det er sukker det også, inneholder det i hvertfall noe mer næring enn bare sukker......

Is er jo alltid noe man har lyst på nå som det er varmt:

YOGHURTIS: http://kokkelere.blogspot.no/search/label/dessert

SORBET: http://kokkelere.blogspot.no/2012/02/hjemmelaget-fruktsorbet-med.html

Tror i hvertfall dette er sunt ;) og veldig godt.

Ragnhild.

★MK★

09.06.2012 kl.10:37

Flotte tips her! Kan man linke til alt eksisterende innlegg egentlig? Jeg har jo en egen matkatalog på bloggen min.

Silja

09.06.2012 kl.10:42

Wow, dette må prøves! men hvor ble det av bananen egentlig? overskriften "bananmuffins" og ingen bananer?? ;-) Jeg tror jeg må prøve å sniker inn en liten banan i oppskriften; kanskje lage halve røra med og halve uten banan....

kvinnetrening

09.06.2012 kl.19:12

Silja: hahaha, supert! Takk - en liten glipp! Legger den inn nå ;)

kvinnetrening

09.06.2012 kl.19:13

MK?: Supert: gi oss gjerne link til ett par av favorittene dine da :)

kvinnetrening

09.06.2012 kl.19:13

Ragnhild: Takk for flotte bidrag og kommentarer!

kvinnetrening

09.06.2012 kl.19:14

kristinostevik: supert da (-og håper du har fått med deg den opprinnelige mangel av banan i oppskriften - som altså nå er rettet: bananmuffins må jo ha banan i seg!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

33, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits