'Æ kan bak!

Det kan ikke være mer passende overskrift enn dette, da dette handler om et bakeprodukt som alle kan få til - enkelt og meget raskt er det også! Nå skal det sies at jeg sjeldent er begeistret for å kjøpe slike produkter, fordi jeg i grunn er av den person som bærer stolthet i å ha alt 100% hjemmelaget. Men noen ganger.... ;)

I fjor skrev jeg om mitt favorittbrød, som jeg fortvilet ikke finner oppskrift til, men derfor også sørger for å hamstre hver gang jeg har anledning. Ettersom jeg bor på Østlandet, og kun finner dette på Sørlandet, blir det i de anledninger (som regel sommeren!) jeg er der, at jeg får hamstret da! Det eksepsjoelt grove brødet, som smaker så godt at pålegget er overflødig (-om man ikke som meg: er litt over snittet opptatt av proteiner da..!).

Nå kommer jeg akkurat hjem fra min venninne, og der fikk jeg snusen i dette produktet da; Lavkarbobrød i pose! Men det er ikke fordi jeg er opptatt av lavkarbo; la bare dét være sagt. Og for å fullføre dét: for deg som trener mye, bør ikke et slikt brød utgjøre basisen i kosten din. Men trener du lite, eller bare ønsker et skikkelig fiberrikt brød, så er dette verdt å prøve :)

Jeg har en litt stor brødform, så jeg brukte to poser av denne blandingen:

  1. Hell posen i en bakebolle
  2. Hell vann og olje (som angitt på pakken) i bollen
  3. Rør godt sammen; dette blir en røre og ikke en deig slik du er vant til å se brød/bolle deiger!

Hell deretter røren i en bakepapir-kledd brødform og sett den i midten av en for-oppvarmet ovn (varmluft 180 grader). Brødet skal stekes i 60 minutter (jeg la til 10 minutter ekstra)

Jeg hadde gresskarfrø over som dekor, og kommer nok til å tilsette ekstra frø (linfrø, solsikkefrø og kanskje hakkede nøtter) ved neste bakeanledning!

 

Lukten av nybaktbrød er herrrrrlig etterhvert som den brer seg gjennom huset :)

Som tips til pålegg:

  • cottage cheese og kalkupålegg, samt masse tomat/paprika/salat
  • egg og kaviar
  • roastbeef og masse agurk
  • hvitost og masse rød paprika og agurk


Har du et skikkelig hjemmelaget og ordentlig GROVT brød å anbefale oss?


3 kommentarer

jeg bruker også sånn! Ikke veldig godt, menmen ;)

kvinnetrening

19.07.2012 kl.19:01

Susi: Ah, jeg elsker det! godt å ha skikkelig tyggemotstand!

Lovelyliller.com

19.07.2012 kl.20:04

har ikek smakt dette,men det ser godt ut!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits