Investerer du?

Vi bruker mye tid, energi og ikke minst penger på helse i disse dager, vi har blitt flinkere til å sette fokus på trening, kosthold, livsstil.

VI ER PÅ RETT VEI!

Men for din egen del ?hvor er du på veien?

Noen gang hørt om noe som er ferskvare?

Annet enn mat da..:)

Sengen du sover i for eksempel, er det noe vi kan ha ?alltid?, eller bytter vi den ut når den blir slitt?

Hva med ting vi bruker i hverdagen, som klær?

 Skoene våre er på lik linje med andre ting ferskvare. Hvorfor tror du man ikke skal la barn arve sko av andre større barn. Alt annet tas i mot med takk, men sko, de skal man kjøpe til barnet. Hvorfor? Fordi sko tilpasses foten vår og sliten etter hvert som vi bruker de!

 

 Jeg har gitt deg forslag til trening du kan gjøre nå i sommer (se disse tidligere innleggene), hvor løping/rask gange er inkludert. Det fordrer, forhåpentligvis, at du har noe på beina. Et par joggesko av noe slag.

 

Om du er som meg har du kanskje flere?J

Men er du som ?Kari Normann? så har du et par gamle terreng/tursko, som kan brukes til så mangt. Hadde du løpt deg en tur i vanlig BH? Eller velger du en sportsbh laget for aktivitet, med påfølgende god og nødvendig støtte for våre to fremre ?for?deler?

Sagt på en annen måte, hadde du valgt er rørlegger for å snekre verandaen din?

Flåsete sagt, kanskje, men likevel.. Poenget mitt er at hva du putter føttene dine i spiller en rolle. Valg av skotøy er viktig!

 

Føttene dine skal bære vekten din og dersom du i tillegg løper skal den være støtdemper og jobbe sammen med leddene dine ?vil du da ha en sliten støttespiller på laget? Eller vil du ha en lagspiller som gjør jobben din lettere?

Ikke minst, vi du ha med en lagspiller som sørger for at dette går så smertefritt som mulig, OG som gjør at du slipper unna en del typer skader?

Mitt valg er enkelt!

 (skoene jeg er så glad i om dagen bruker jeg både til løping og under styrketrening, slik som i dag... Tautrekking! )

Med tanke på alt vi tror vi vet nå om løping er gammel sko teknologi bare deler av sannheten.

Med gammel sko teknologi menes full demping (høy såle) som tillot støt som var større enn hva kroppen og føttene egentlig synes var bekvemt.

I dag tror vi at det naturlige løpesteget er mer på forfoten, noe som tilsier at den ?gamle? høye sålen er utgått og minimal såle er det som gjelder- nettopp for å kunne gi kroppen et så naturlig løpesteg som mulig.

 

Hva betyr dette for deg?

Hva kan du ta med hjem av tipset for i dag?

 

Sørg for å bytte ut treningsskoene dine jevnlig, helst en gang i året dersom du bruker de mye.

Sørg for å velge sko som kjennes komfortable (altså, prøv flere ulike sko når du skal kjøpeJ), få kyndig hjelp i butikken, de aller fleste sportsbutikker i dag har ansatte som er opplært til å gi deg hjelp med valg av sko.

Tenk på hva vi vet i dag- velg sko som gir deg mer av ditt naturlige løpesteg- altså en tynnere såle.

 Jeg for min del byttet til denne typen sko for et år siden og har forbedret løpesteget mitt betraktelig siden, og som en bonus av det, mindre vondt i knærne J vinn-vinn-vinn!

 (de jeg bruker nå om dagen er disse, Nike Free Runn 3.0 V3 -KJEMPE FORNØYD!)

 Disse jeg bruker nå er de mest behagelige jeg noen gang har hatt, anbefaler deg å prøve de også, men som sagt, finn hvilke du synes passer på foten din og ikke minst, spør om hjelp når du investerer i lagspilleren din!

 Hvilke sko bruker du og hvorfor har du valgt nettopp de du bruker?

 GOOOD TRENING!

Ferieklem fra Venice Beach, Kine

4 kommentarer

Natalie

24.07.2012 kl.14:33

Venice beach? Så kult! Har du vært å besøkt Gold's Gym da? :-D

Kristin

25.07.2012 kl.10:26

Jeg bruker Adidas Supernova Glide 4. Har de siste årene bare brukt Adidas fordi de passer foten min best. Har virkelig skjønt at man ikke bare kan gå i butikken og plukke med seg de skoene som ser kulest ut. Jeg bruker alltid god tid for å velge riktig sko. Selv kan jeg verken bruke Nike eller Asics fordi de ikke føles behagelig for foten min.

Viktig tema!

kvinnetrening

06.08.2012 kl.11:28

Hei Natalie:) Ja, var på trening på Golds, fantastisk gøy! Har du vært der? Klem Kine

kvinnetrening

06.08.2012 kl.11:29

Hei Kristin:) SÅÅÅ godt å høre at du er bevist på skoen du kjøper -FLINKA! Klem Kine

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits