Omega-3 med sterk bismak?? Alternativet!

Det er ikke lenge siden NRK Forbrukerinspektørene satte fokus på omega-3 produksjonen fra Norske selskaper, og vi har fått se hvordan produksjonen og raffineringen av fiskeoljer ødelegger nærmiljøet og gir alvorlige helseeffekter hos lokalbefolkningen. Av en eller annen (ikke bare økonomisk-) grunn skjer ikke slik produksjon her i Norge, men i litt mer distanserte områder som Peru og Chile:

Klikk på bildet for å se tv-innslaget om helse og miljøeffekten av omega-3 raffinering!

 

Det er når man ser slike oppsiktsvekkende innslag, at man som fagperson kan lure på om man rent etisk kan anbefale omega-3 tilskudd, for at ens egne kunder skal få bedre helse... Som privatforbruker, er vel følelsen akkurat den samme. Er det mer viktig at jég har bra helse, når det går ut over så mange andre? Er jeg mer verdt enn andre?

Så følges det opp reportasjer som viser at oljene som brukes i våre tilskudd, kanskje ikke behandles så bra heller. At vi kanskje putter i oss harske oljer, uten å kjenne til helseeffekten/-konsekvensen av dette:

Klikk på bildet for å se tv-innslaget om oljekvaliteten i våre omega-3 tilskudd!

Det er vist i flere dokumentarer og også rapporter at mye av oljene vi putter i oss, faktisk er harske. Pr i dag kjenner vi ikke til konsekvensen av dette; feks om vi kun går glipp av helseeffekten fra omega-3 og derfor kaster masse penger ut av vinduet, eller om det også har en negativ effekt på helsen (-eller om det ikke spiller noen rolle...). Men vi spiser ikke harsk fisk - og vi svelger sjeldent harsk fiskeolje. Når du tar kapsler er det ikke greit å vite hva du faktisk har svelget ned...

 

Vi kan alle være enig i at omega-3 helst bør inntas ferskt som fisk, slik vi har oppfordret til tidligere. Men så er det slik at svært få av oss etterlever slike anbefalinger, noen klarer ikke spise fisk, og noen få er også allergisk til fisk. Da er fiskeoljetilskudd gode løsninger. Jeg har akkurat vært og hentet to nye brett med Recharge Smartfish drikk i Oslo. Husker du jeg presenterte en smakstest av denne tidligere i sommer?

Vet dere hva jeg liker så godt med denne HØYKONSENTRERTE omega-3 drikken? Ja, bortsett fra at den smaker særdeles godt??

- Den er laget av omega-3 fra norsk lakseproduksjon: laks i oppdrettsanlegg her i Norge, og olje som er utvunnet her i Norge. Oljen er ikke bare meget ren (altså ikke harsk), men dessuten godt renset, slik at den er nær sagt fri for mijøgifter (som dessverre følger all fet fisk!). 

-Siden den er smaksatt med naturlig juice fra aronia og granateple, er den dessuten rik på naturlige antioksidaner i et naturlig samspill og konsentrasjon. Altså ikke høykonsentrert og dermed potensielt med negativ effekt på helse og prestasjon, slik det har vist seg å være i flere studier den senere tiden. Men naturlig rik på flere antioksidanter slik de forekommer i de to aktuelle fruktene (bær og frukt for å være korrekt!). Og dette er to av de som topper antioksidantlistene også mht konsentrasjon!

 

Du kan bruke den etter trening, på veg hjem til et større restitusjonsmåltid. Eller du kan bruke den som en del av et mellommåltid -eller til og med TIL måltidet ditt. Her hos oss er den alltid med til kveldsmaten til barna. Og kanskje på tide å tenke på seg selv også? For jeg likte nemlig disse meeeget godt :)

 

Du kan selv bestille de hos SmartFish til kr 12,50 pr dagsinntak!

5 kommentarer

Hilda i svingen

23.08.2012 kl.12:23

For ein norsk, rein og god tran, vil eg slå eit slag for Havfruenes tran. Berre å google, masse info på sida. Nå går heile familien på dette, og eg synest eg har fått mjukare hud :) Kostar litt, men får det i postkassa og det er praktisk. Også er det fint å tenkje på at eg støtter ei norsk og til og med kvinnebedrift!!

Eg bestilte tranen når eg las ein artikkel om tran og omega 3 produkt i (Mat og helse eller var det VOF). I vinter såg eg også programmet på Nrk... Ikkje bra! Og da hadde vi ete masse slik skrap...

Victoria

23.08.2012 kl.17:19

Hmmmm, gjelder dette flytende olje også eller? Må bare være sikker for de omtaler bare kapslene virker det som...

kvinnetrening

23.08.2012 kl.22:11

Victoria: Ja, produksjonen av råvarene skjer i samme bedrifter! Altså uansett om det puttes i kapsler eller i flasker!

Ingrid

24.08.2012 kl.14:34

Møllers Tran i flytende form opplever jeg som en trygg måte å få i seg fiske olje og omega 3 - da kjenner jeg jo på smaken om den er harsk eller ikke - og jeg trodde møllers tran blir produsert i Norge - blir den ikke?

kvinnetrening

24.08.2012 kl.14:59

Ingrid: Den lages i Norge, men råvarene sender de til raffinering i utlandet, som Peru!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits