Fredagskos for spreke damer!

Dere har ofte spurt om tips til flere enkle retter, og gjerne kombinasjonen av GOD og SUNN mat. Soooo - here we go!

Dette er en rett jeg har fått servert av min gode venninne, og den smaker godt en sen fredagskveld, når man med GOD samvittighet har hoppet ut av dusjen etter kveldens treningsøkt ;)

 

PASTASALAT MED FOCACCIABRØD

Pastasalaten: 

  • 5 dl (tørrvekt) fiber pasta penne
  • 3 stilker stilkselleri
  • 1 stor rød paprika
  • 2 epler
  • 2 bokser ananas
  • 1-2 bokser hermetisk Kalkunskinke

Skjær ingredienser i passe strimmelbiter (feks lik str på stilkselleribitene) og bland i en stor serveringsbolle.

 

Dressing:

  • 1 bx kesam 8% (bruker den originale varianten her fordi litt fett må til for å gi samme runde smak som rømme, som opprinnelig brukes i denne retten!)
  • 1 tube lett-majones
  • 1/2 sitron (saften fra denne)
  • 3 fedd hvitløk (veeeeldig sentral ingrediens, ettersom denne virkelig setter smaken!)

Bland ingredienser til dressingen. Da jeg skjønnsmessig blandet dette med angitte porsjonsstr for pastasalat over, satt jeg igjen med ca 1/3 dressing til overs!

 

Ferdigblandet salat og dressing

 

Focacciabrød:

  • 1 kg hvetemel
  • 1 liter vann (lunkent)
  • 1,5 pose tørrgjær
  • olivenolje (slumpmessig ca 5 ss)

Rør godt sammen ingredienser (halver gjerne mengden om du ønsker mindre porsjon) til en rennende/løs deig. Hell i en meget godt oljet (overdriv!) aluminiumsform (el. lignende), rektangulær ca 30*40 cm, og la det heve godt en times tid (gjerne over varmt vannbad siste tiden).

Sprinkle over olivenolje før steking, og strø godt over med grovt havsalt. Settes midt i ovnen på rist, og stekes ved 200 grader i ca 30 minutter (til du har en sprø og gylden overskorpe).

 

Nytes gjerne med et lite glass rødvin til ;)




6 kommentarer

Irene

24.08.2012 kl.09:44

Det ser godt ut - men må da bli et veldig stort foccaciabrød?

kvinnetrening

24.08.2012 kl.10:11

Irene: Ja, det blir mye godt brød ut av dette. Vi lagde av halv oppskrift da vi kun var 2 stk nå sist!

Silja

24.08.2012 kl.11:22

Wow.... dette skal def. testes!! har du også tilfeldigvis et trix for hvordan overtale gemalen til å innta et slikt "herre"måltid? ;-)

★MK★

24.08.2012 kl.12:06

Nam! Jeg har aldri vært spesialt glad i dressinger eller majones fordi jeg mener de tar bort for mye av smaken i de gode råvarene i maten ellers. Etter hvert har jeg begynt å like aioli iallefall så man kan jo lett lage gode og sunne dressinger og servere ved siden av iallefall. Vet dere om focaccias blir godt etter frysing? Spiser ikke så mye brød, men ble litt frista til å lage grove focaccia

Ragnhild

25.08.2012 kl.07:28

Min foccacia pleier bli nesten bedre etter frysing. Varmer den opp i ovnen etter tining, sånn at den får sprø skorpe.

Jeg har også laget foccacia med noe fullkornsmel, eller erstatte litt av hvetemelet med fint sammalt mel, funket veldig bra, også så blir det enda litt sunnere :).

http://kokkelere.blogspot.no/2012/08/innbakte-plser-i-fullkornsfoccacia-og.html

kvinnetrening

25.08.2012 kl.13:13

Ragnhild: Tusen takk for tips!

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits