Hva føler DU?

Synes du dette er riktig? 
Føler du selv et press av noe slag? Om så, fra hvem? Deg selv eller andre? 

Jeg har mye på hjertet om dette, men venter til dere har sagt deres mening...:)

klem Kine

9 kommentarer

undefeateed

27.09.2012 kl.21:29

Elsket bildet!!

renateek

27.09.2012 kl.21:34

Synes det er altformye oppstyr rundt sånt jeg... Er bra om folk liker å trene og holde seg i form fordi det gir glede og for å holde kroppen i form. Men er så mange som tar det til det helt ekstreme og får store problemer.

Når det kommer til syn på kropp mener jeg at alle er fine på hver sin måte. Så lenge man er fornøyd med seg selv og det er helsemessig forsvarlig (inkludert etter hvordan forbrenningen er) mener jeg at man bør få være som man er uten at folk legger seg borti det :)

Ella

27.09.2012 kl.21:43

Synes i grunn det har tatt helt av, alt fokuset på kropp. Ingenting er bra nok lenger. Selv nå, når fokuset er på "Strong is the new skinny", kan det få fatale følger.

Jeg har selv hatt spiseforstyrrelser i mange år (sliter fremdeles), og har sett mange forskjellige sider ved ulike spiseforstyrrelser mens jeg har vært innlagt. Noen streber etter lavest mulig vekt, andre trener bokstavelig talt vettet av seg.

I lang tid før dette tok av ble jeg advart av dyktige fagfolk innenfor trening/sf, og jeg skjønner nå hvorfor.

Om jeg føler et press? Selvfølgelig. Ingen forteller meg at jeg bør se sånn og slik ut direkte, men det er mer det jeg forteller meg selv er riktig ut ifra hva som er normalt. Og slik det fremstilles i magasiner, bloggverden og media generelt er man mislykket og lat om man ikke er like godt trent som en som stiller i fitnesskonkurranser.

Og jeg blir kjempesint. Skuffet over meg selv. Dette er ikke det jeg vil bruke livet mitt på. Men det er som om jeg blir hjemsøkt av det, det er overalt. Og jeg utsetter meg selv for det i tillegg, som en slags straff. "Se hvor godt trent hun er, mens du lar kroppen forfalle ved å gå opp i vekt. Hvorfor lytter du til behandlere overhodet? De vet ingenting. Hun med den flotte kroppen smiler på hvert bilde, skryter av hvor mye energi hun har til tross for en altfor lav fettprosent. Det går an, du kan også fungere på den fettprosenten, se til og slank deg, jente!!"

Dette ble rotete, men fikk virkelig i gang tankegangen min.

Ja, jeg føler meg presset. Mest av meg selv, men jeg er forferdelig lettpåvirkelig, og jeg nekter å tro at jeg er enestående når det gjelder dette.

ania

28.09.2012 kl.14:21

Jeg føler at det er mye verre for de unge jenter. Når jeg var ..teen og i tjueårene følte jeg alltid at jeg borde trene, slanke meg, se bedre slik at andre ville like meg. Nå er kroppen mer en redskap, nå er jeg glad at den fungerer. Føler ikke at jeg må trene eller slanke meg for å se bedre ut, men jeg vil gjerne veie mindre for å løpe rskaere! (også galt). Jeg jobber på sykehus og ser hele dagen syke folk og det setter alt "kroppsprat" i perspektiv. Var glade at dere har kropp som fungerer!!!

kvinnetrening

29.09.2012 kl.21:22

Hei ania:) VELDIG GODT SAGT! Jeg er helt enig med deg:) klem Kine

kvinnetrening

29.09.2012 kl.21:27

Hei Ella:) Først så vil jeg si tusen takk for at du deler tankene dine, jeg er beæret over at du deler med oss! Jeg er helt enig med deg og med hva du beskriver, jeg tror mange kjenner seg igjen og blir glad for at du setter ord det. Jeg tror det handler om å ta små skritt i riktig retning, et ting av gangen. Begynn med et skritt, jobb med det og vær stolt av deg selv! Dette føler jeg vi absolutt bør skrive noen innlegg om! Men igjen, TUSEN takk for at du deler dine tanker:) klem Kine

kvinnetrening

29.09.2012 kl.21:28

Hei renateek:) Bra sagt! klem Kine

Torill

30.09.2012 kl.18:43

Jeg synes dette bildet er så misvisende. Det står at man skal være fornøyd med den kroppen man har, men altså; Jennifier er jo nydelig!

Jeg har selv vært mer død enn levende av anoreksi, og har også kjent litt på bulemi. Heldigvis har jeg kun hatt to korte perioder med dette i livet mitt. Jeg har funnet årsaken til at jeg ble syk, og har jobbet meg ut av det.

MEN, jeg virkelig brenner for noe: jeg ønsker så veldig at folk skal få en bredere syn på spiseforstyrrelser. Har man det bra så tåler man se alle slags pene kropper i media og man tåler ytre press. Jeg brenner så veldig for å ytre at spiseforstyrrelser ikke kommer alene, men ofte sammen med angst, depresjon og tvang. Og jeg tenker ikke på spiseforstyrrelser, angst, tvang og depresjon som sykdommer, jeg tenker på det som symptomer, symptomer på at man har det vondt inne seg. Det som gjør vondt er årsaken til at man får disse symptomene. Dette kan være forskjellig fra person til person, men det som kommer i tillegg og er likt for alle personer er lav selvverdi. For å bli frisk må man ta tak i det som gjør vondt, og lære seg å bli glad i seg selv.

Vel, dette er min teori, men det stemte i mitt tilfelle, og jeg har også lest det jeg har kommet over av forskning innen disse fire symptomene. Jeg vet er en litt på kanten påstand, men jeg påstår faktisk at spiseforstyrrelser ikke har noe med mat og kropp å gjøre!

Takk for meg:-)

renateek

01.10.2012 kl.00:33

takk, klem til deg også ^^

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits