Ferdig trent på 1-2-3: tips til deg også!

 

Her er jeg. Tiiiidlig om morgenen. På spinningsetet. Yesda, jeg kan jeg også. Det er egentlig bare Kine som er trenings-morgenfuglen av oss. Jeg hadde en god treningsrutine om morgenen i oppstarten av Kvinnetrening, da vi oppfordret til å sette seg mål for å vinne en intern konkurranse vi utlyste. Jeg satte meg som mål å ta av 5 kg for å nå sommerformen jeg ønsket meg. Med dét, ble det mange morgenøkter i tillegg til kveldsøkter. Det var i 2010. Siden den våren, har jeg ikke klart å komme meg ut av senga om morgenen. Men nå er jeg der igjen. Interessen ble vekket da mannen min startet å stå opp så tidlig. Da startet jeg også. Og bruker nå tiden til å spinne en halvtimes tid før frokost i rolig tempo. Utrolig god start på dagen!!

Dette har vært gull verdt i en periode hvor jeg ikke finner tid til min normale trening (styrketrening på kvelden). Føles godt å ha gjort litt trening likevel - bare ved å bruke en tid av dagen man ikke har brukt til noe fornuftig før!

 

DETTE kan du også. Hva med å gå til skole eller jobb, hva med å stå opp litt tidligere og gjøre det hjemme, hva med å trene mens barna ser barne-tv, eller hva med å trene når de har lagt seg/før du slår deg ned i sofaen for kvelden? Du må bare bestemme deg. Faktisk gjøre en AVTALE med deg selv. Og IKKE diskuter når det nærmer seg. JUST DO IT!!

Her skal du få tips til noen mageøvelser du kan gjøre, utover ordinær situps, planke eller mageøvelse på ball/bosu. Noen øvelser krever mer utstyr enn andre, så her er litt av hvert for noen og en hver. Kan ikke si annet enn at jeg vil anbefale å anskaffe en slynge til hjemmetrening i alle fall. De tar ikke plass i det hele tatt, kan henges opp på et utall måter, brukes på ferie, hotell, treningssenteret, ute eller inne i egen stue. Og du trener hele kroppen, og kan gjøre naturlig progresjon etterhvert som du blir bedre! Julegavetipset kanskje???

 

HOFTEVIPP:

Jeg holder meg fast i noe stødig bak hodet, senker bena strake så langt jeg klarer uten å løfte korsryggen fra gulvet. Hever de deretter sakte opp til knærne peker opp mot taket (jeg bøyer bena i knærne på veg opp!) Fortsetttelse:

Jeg løfter bena opp mot taket, ved å crunche ryggen sammen og trekke magen sammen (tenk at skamben og brystben skal rundes opp mot hverandre). Hever ikke hele ryggen opp; dette er det høyeste jeg løfter, og i starten er det ikke behov for å løfte særlig mer enn noen cm fra bakken (-til du får styrke til å løfte høyere).

 

SIDELIGGENDE KROPPSHEV I SLYNGE;

Legger bena i slynge og med øverste benet lett framfor det andre. Heiser meg opp på albuen på ene armen, og holder andre armen som en "balansestav" rett opp mot taket. Så skal hoften heves fra bakken:

Holder strak et sekund før jeg går ned igjen med hofte, for deretter å vippe opp igjen.

 

MAGECRUNCH I CABEL CROSS:

i stedet for ordinære situps, gjør jeg de knestående og med ytre belastning. Legger panna mot håndbaken, som holder i et tau festet over hodet i maskinen. Skaper press med magen, overfører dette via panna og mot hendene, og cruncher meg ned:

Tenker at jeg må krumme meg så mye sammen som mulig, ikke kun gynge opp og ned med strak overkropp. Magemuskelen trekker seg sammen ved å føre brystbenet nærmere skambenet!

 

Flere tips til treningsøvelser for mage, og for resten av kroppen, finner du hos Kvinnetrening.no i gode, lyse og illustrative bilder med beskrivelse!

 

 

4 kommentarer

Jenta

09.11.2012 kl.15:36

Jeg har begynt å gå til og fra unviersitetet - 30 min kjapp gange hver vei! Har jo merka at tidsbruken blir ca det samme dersom jeg skal stå å vente på bussen! Veldig grei måte å spare penger på, og få brukt kroppen. Det blir jo noen mil i uka!

(JAU: trener litt utenom også altså.. men hverdagsaktivitet er undervurdert. Mange blir late AV å begynne med trening fordi de (mer eller mindre) ubevisst kutter ned på all annen aktivitet)

kvinnetrening

09.11.2012 kl.16:44

Jenta: Kjempe smart!!!

Ragnhild

10.11.2012 kl.09:10

Jeg digger morgentrening, er så godt å vite at du alt har gjort en god innsats for kroppen før andre har komt seg opp av senga. (nå er jeg skikkelig a-menneske da, oppe 7 på lørdager også, og like irritert hver gang over at elixia ikke åpner før 9 ;) ).

Misunnelig på treningsrommet det ser ut som du har hjemme, da hadde jeg gått gjort enda mer. Settes nå på ønskelista :).

Har forresten Kvinnetrening skrevet noen artikkel om hvor mange kalorier man bør spise hver dag hvis man skal ned i vekt? Jeg har brukt Shape-up sin app, men ikke fått noen annen effekt enn at jeg har kontroll på hva jeg spiser, bittet litt ned, men mest bare sulten og sliten. Finnes det noen andre hjelpemidler/verktøy/apper man kan bruke? Må jo finnes en app for alt snart ;)

kvinnetrening

19.11.2012 kl.10:30

Ragnhild: Heisan. Vi i kvinnetrening.no tilbyr personlig tilrettelagte kostholdsprogram og treningsprogram, og du vil der få hjelp til å finne et fornuftig kcal-inntak for å nå dine mål. Jeg kan anbefale diett.no for registrering av kostholdet, og der kan du også legge inn personlig info, slik at du får hjelp til å anslå et mer presist kcal-behov pr dag. Mange gjør den feil at de spiser for lite kcal, og da enten ender opp med å småspise snacks pga sug og sult, eller ikke klarer å trene optimalt pga for lite overskudd. Pass også på at du i dine valg, klarer å oppnå optimalt inntak av mikronæringsstoffer, slik som kalsium, jern, vit-D, folat etc!
MVH Therese

Skriv en ny kommentar

kvinnetrening

kvinnetrening

34, Fredrikstad

Kvinnetrening.no er DIN hjelp til et bedre og lenger liv! Vi gir deg alle verktøy du trenger for å leve litt sunnere; tilrettelagt treningsprogram, kostholdsprogram, følger deg opp OG du har tilgang til et team av lege, ernærngsfysiolog, personlig trener, sexolog og motivator :) På denne bloggen vil vi dele litt av vår hverdag, både fra gründeren bak kvinnetrening, Kine, og fra ernæringsfysiologen Therese.

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits